Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Williams“ Šumiui į ratus kiša pagalius

Į „Formulę-1“ grįžti planuojantis legendinis vokietis Michaelis Schumacheris net treniruotėse negali išbandyti naujojo „Ferrari F60“ bolido.
Šiemet itin pasikeitusią „Formulės-1“ techniką - naująjį „Ferrari F60“ - M.Schumacheris galės išbandyti tik savo sugrįžimo į lenktynes dieną
Šiemet itin pasikeitusią „Formulės-1“ techniką – naująjį „Ferrari F60“ – M.Schumacheris galės išbandyti tik savo sugrįžimo į lenktynes dieną. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal „Formulės-1“ taisykles varžybose naudojamų bolidų bandymai sezono metu yra uždrausti, todėl Vengrijos etape susižeidusį Felipe Massą septyniskart „Formulės-1“ čempionu M.Schumacheriu pakeisti planuojanti „Ferrari“ komanda turėjo kreiptis į kitas čempionate važiuojančias ekipas su prašymu padaryti išimtį, kad vokietis bent per treniruotes turėtų galimybę išbandyti šiemet itin pasikeitusią „Formulės-1“ techniką.

„Ferrari“ ir M.Schumacherio nelaimei, šiam prašymui kategoriškai pasipriešino „Williams“ komanda.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./M.Schumacheris iki sugrįžimo galės treniruotis tik dvejų metų senumo „Ferrari F2007“ bolidu
M.Schumacheris iki sugrįžimo galės treniruotis tik dvejų metų senumo „Ferrari F2007“ bolidu.

„Mes sveikiname M.Schumacherio sugrįžimą į „Formulę-1“, tačiau pagal Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) nustatytas taisykles bolidų bandymai sezono metu yra uždrausti ir šių taisyklių laikosi visos komandos“, – komandos sprendimą paaiškino jos vadovas Frankas Williamsas.

Ir nors likusios „Formulės-1“ ekipos „Ferrari“ prašymui neprieštaravo („Force India“ neapsisprendė), šiemet italų komandos lenktynėse naudojamą F60 bolidą M.Schumacheris galės išbandyti tik rugpjūčio 21–23 dienomis vyksiančiame Valensijos (Ispanija) etape.

Iki to laiko 2006 metais iš „Formulės-1“ pirmenybių pasitraukęs 40 metų vokietis ir toliau galės treniruotis tik „Ferrari F2007“ bolidu, kuris yra net dvejų metų senumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius