Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Winter Rally“ organizatoriai: „Paskutinė intriga liks šeštadieniui“

Jau už kelių dienų Utenos ir Molėtų apylinkėse kelius skros Lietuvos automobilių ralio čempionato dalyviai, kurie prieš pirmąjį čempionato etapą „Winter Rally“ jau spėjo pažerti naujienų ir intriguojančių detalių tiek apie savo pasirodymą paskutinį šių metų sausio savaitgalį, tiek apie visą ateinantį sezoną. Tačiau, kaip aiškėja, ralio organizatoriai taip pat nesiruošia nuvilti dalyvių ir sportininkų.
„Winter Rally“
„Winter Rally“ / Edgaro Buiko nuotr.

Atsinaujino ne tik festivalis

Jau 10 kartą Utenos apylinkėse ir 13 kartą apskritai organizuojamas „Winter Rally“ šiais metais visas pastangas deda į atsinaujinimą, o nuo jų ne tiek ir daug atsilieka dalyviai. Pirmasis buvo Vytautas Švedas, kuris po mažą naujienos kąsnelį savo gerbėjams rodė užuominas į naująjį bolidą. Tiesa, V. Švedas juo startuos tik įpusėjus sezonui, tačiau jeigu atsirado nusivylusių, sportininkas driokstelėjo ir kitą naujieną apie naująjį - laikinąjį šturmaną, Mindaugą Čepulį, kuris pavaduos ilgametį V.Švedo kolegą Žilviną Sakalauską.

Vėliau nauju šturmanu pasigyrė ir Ramūnas Čapkauskas, kuris į ralio trasas grįžta ne tik atnaujintomis komandos pajėgomis, bet ir naujomis (ralio pasauliui) bolido spalvomis – ryškusis „DHL racing team“ komandos ekipažas tikrai neliks nepastebėtas. Na o dar vienu puikių naujienų skleidėju tapo ir čempionas Giedrius Notkus, paskelbęs, jog gavus žmonos sutikimą atsisako planų nutraukti sportinę karjerą ir dalyvaus visuose čempionato etapuose.

12 vietą sunkiausiose planetos lenktynėse Dakaro ralyje užėmęs Vaidotas Žala taip pat maloniai nustebino gerbėjus pranešdamas, jog po pertraukos vėl grįžta į „Winter Rally“ ir kaitrias kopas keičia į lietuvišką ledą bei sniegą. Ar tai reiškia, jog lenktynininkas pretenduos į čempiono titulą?..

Edgaro Buiko nuotr./„Winter Rally“
Edgaro Buiko nuotr./„Winter Rally“

Duoklė ralio fanams

„Winter Rally“ organizatoriai atsinaujinimą pradėjo nuo prailginto formato – dviejų dienų festivalio. Tai sudarė puikias sąlygas prisiminti visų mėgstamus naktinius greičio ruožus ir šiek tiek išsiplėsti kilometražo atžvilgiu. Utenos ir Molėtų apylinkėse nusidriekę greičio ruožai ne tik net 50 proc. atnaujinti, tačiau, kaip skelbia organizatoriai, ir ypač techniški, tad sportininkai kaip reikiant paplušės, pavyzdžiui, LRT (GR 7 /9) ar HONDA (GR 5 / 10) greičio ruožuose. Be to, ralio direktorius Ramūnas Kliunka išduoda, jog viename iš greičio ruožų vienas po kito seka net penki tramplynai. Tiesa, privažiavimas iki minėto greičio ruožo – gana sudėtingas. Tai kompensuojant, tramplynų pasiūla čia nesibaigia – prie infrastruktūriškai išvystyto Utenos žiūrovų miestelio supiltas dirbtinis tramplynas, per kurį lenktynininkais šoks net keturis kartus.

Žvelgiant į užsiregistravusiųjų sąrašus nestinga ir dalyvių iš užsienio. Atvyks lenkai Maciej Stolarski ir Marek Poniewierka, čekai Jaroslav Orsák ir Antonin Tlustak, Dakaro ralio vicečempionas, baltarusis Siarhei Viazovich, Lietuvoje gyvenantis britas Drew Holland bei „broliukas“ Aldis Vilcāns. Iš viso – beveik 60 „Winter Rally“ dalyvių, į kurių sąrašą įeina ir antrąją festivalio dieną, šeštadienį, atvyksiantys ralio sprinto bei ralio reido sportininkai.

Nustebins Molėtai

Kruopščiai pirmajai festivalio dienai besiruošiantys Molėtai žiūrovams ir dalyviams pažadėjo puikų vakarą. Pačiame Molėtų centre gatvės pavirs ralio trasomis: 1 ir 3 greičio ruožas MOLĖTAI – nemokamas visiems atvykusiesiems, tad nenorintys klampoti gūdžioje naktyje, galės šildys prie laužo, gardžiuotis užkandžiais bei karštais gėrimais ir stebėti ralį. Ne gana to, žiūrovams nuotaiką dar labiau skaidrins ir nemokamas koncertas. Veiksmas Molėtuose prasidės šiek tiek prieš 19 val. kuomet dalyviai atvažiuos į iškilmingą podiumo ceremoniją.

Gausus pramogų ir intrigų šeštadienis

Antroji festivalio diena – gausiausia pramogų ir dalyvių. Žiūrovai kviečiami į Utenos festivalio miestelį, pro kurį sportininkai pravažiuos keturis sykius ir visus juos pradės arba pabaigs šuoliu per tramplyną. Tarp važiavimų atvykusiesiems nebus leidžiama nuobodžiauti: laukia pramogų vaikams palapinė, kalniukas slidinėti rogutėmis (nepamirškite jų namuose!), jodinėjimas su poniuku, taip pat – policijos pareigūnų bičiulis Ponas Amsius.

Norintieji savo laisvalaikiui ekstremalaus prieskonio, galės pasivažinėti keturračiais ar „Rally Taxi“, o ketinantiems praleisti laiką su šeima ar draugais rekomenduojama pasivaikščioti amatininkų mugėje, aplankyti ypač gausią Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų ekspoziciją ar pasižiūrėti kinologų ir jų augintinių pasirodymo. Tai pat netrūks ir tradicija tapusių pirmojo metų festivalio elementų: laužų, karštų gėrimų, gardaus maisto ir, žinoma, nemokamo koncerto Utenoje, kurio metu gros „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bei „Fella & Echo“.

Na o tie, kurių planai susiklostys nepalankiai ar atvykti į „Winter Rally“ tiesiog negalės, turės puikią priežastį įsijungti „Radiocentro“ stotį – šeštadienį vyks tiesioginė transliacija, kurios metu klausytojai sužinos visas naujienas iš ralio trasų.

Nors veiklų sąrašas ir skamba gausiai, tačiau tai tikrai nėra viskas, kas laukia žiūrovų. „Turime dar kelias staigmenas, tačiau jos, kaip ir didžiausia ralio intriga, išaiškėsianti tik ant nugalėtojų pakylos, laukia atvykus į renginį,“ – pasakoja organizatoriai.

Pirmasis Lietuvos ralio čempionatas „Winter Rally“ vyks Utenos ir Molėtų apylinkėse 2019 m. sausio 25–26 dienomis. Bilietus įsigyti ir daugiau informacijos apie renginį rasti galite oficialioje organizatoriaus svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius