Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC etape Lietuvoje ir Lenkijoje dalyvaus 71 ekipažas

71 ekipažas atsiuntė paraiškas dalyvauti 7-ajame Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape Lietuvoje ir Lenkijoje. Kartu su visais dalyviais, ralyje išvysime ir 4-ias gamyklines komandas: „Volkswagen“ (Sebastien Ogier ir Jari-Matti Latvala), „Citroen“ (Kris Meeke ir Mads Ostberg), „M-Sport“ (Mikko Hirvonen ir Elfyn Evans) ir Hyundai (Thierry Neuville ir Juho Hanninen). Šios komandos Lietuvoje ir Lenkijoje įveiks 24 greičio ruožus.
„M-Sport“ WRC komanda
„M-Sport“ WRC komanda / „Scanpix“ nuotr.

„LOTOS 71st Rally Poland“ iš viso važiuos 15 WRC automobilių, tarp kurių išvysime ir Robert Kubica, Michal Solowow ir Krzysztof Holowczyc iš Lenkijos. Taip pat Andreas Mikkelsen, Hayden Paddon, Martin Prokop bei Henning Solberg.

Neprilygstamasis WRC 15-tukas Lietuvoje ir Lenkijoje kovos dėl aukščiausių titulų, ir kaip daugelis kitų, skries dar nevažiuotomis trasomis. Lenkijos kelius geriau pažįsta tik kelis metus prieš tai Mazūrijoje lenktyniavę Miko Hirvonen, 2009 m. ralio nugalėtojas J. M. Latvala, taip pat K.Meeke ir H.Solberg.

Ralio maršrutas, lyginant su 2009 m., buvo stipriai pakeistas. Jame atsirado 5 nauji greičio ruožai, o tai reiškia, kad visi ekipažai savo stenogramas turės pradėti rašyti nuo nulio. 

„Scanpix“ nuotr./„Citroen“ WRC komanda
„Scanpix“ nuotr./„Citroen“ WRC komanda

7-ajame WRC etape dalyvaus sportininkai iš 36 šalių.Lenkija turės net 23 sportininkus, Prancūzija – 12, Didžioji Britanija – 11. Po 10 lenktynininkų bus iš Suomijos ir Ispanijos. Lietuvą atstovaus trys ekipažai. Nors ralyje dominuoja europiečiai, čia taip pat išvysime atstovus iš Australijos, Argentinos, Čilės, Kuveito, Naujosios Zelandijos, Peru, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Populiariausias ralio automobilis – „Ford“, kuriuo važiuos 39 ekipažai, „Citroen“ automobiliais dėl prizinių vietų kovos 15 lenktynininkų. Žinoma, išvysime ir taip fanų laukiamus gamyklinius automobilius – „VW Polo R WRC“ ir „Hyundai i20 WRC“ trijulę.

Geriausi Lenkijos pilotai sėdės už „Ford Fiesta RS WRC“ vairo. R.Kubica tai bus 7-tas pasirodymas su šiuo automobiliu, M.Solowow – 5-tas, o patyrusiam K.Holowczyc – pirmasis.

„Scanpix“ nuotr./„Volkswagen Polo WRC“
„Scanpix“ nuotr./„Volkswagen Polo WRC“

„LOTOS 71st Rally Poland“ bus taip pat WRC2 (17 dalyvių) , JWRC (12 dalyvių) bei DMACK (12dalyvių) Fiesta taurės etapas.

„LOTOS 71st Rally Poland“ yra 7-asis FIA Pasaulio ralio čempionato etapas, kuris Lietuvoje ir Lenkijoje vyks birželio 26-29 dienomis. Bendra maršruto trukmė – 1676 km, tarp kurių 362 kilometrus sudarys sudėtingi žvyriniai greičio ruožai Mikolaikose ir Druskininkuose. Ralio startas ir finišas bus skelbiamas Mikolaikose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius