Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC persikėlė į Portugaliją

Dėl sunkių ir techniškai sudėtingų ruožų Portugalijos ralis dalyviams taps tikru išbandymu. Kaip teigiama „Toyota“ pranešime, komandai šis ralis, kaip ir kitos iki šiol vykusios varžybos, padės įgyti daugiau patirties siekiant išsiveržti į priekį ir dar labiau pagerinti „Yaris WRC“ charakteristikas.
„Toyota Gazoo Racing World Rally“ komandos pilotas Jari-Matti Latvala
„Toyota Gazoo Racing World Rally“ komandos pilotas Jari-Matti Latvala / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš etapą Portugalijoje rezultatų lentelėje akivaizdus lyderis yra S.Ogier, važiuojantis „Ford Fiesta“. Tuo tarpu „Toyota“ atstovas J.M.Latvala – antras.

2017 m. FIA Pasaulio ralio čempionato pilotų įskaita po penktojo etapo:

1. Sebastien Ogier – 102,

2. Jari-Matti Latvala – 86,

3. Thierry Neuville – 84,

4. Ott Tänak – 66,

5. Dani Sordo – 51,

6. Elfyn Evans – 42,

7. Craig Breen – 33,

8. Hayden Paddon – 33,

9. Kris Meeke – 27,

10. Juho Hänninen – 15.

2017 m. FIA Pasaulio ralio čempionato komandų įskaita po penktojo etapo:

1. M-Sport World Rally Team – 162,

2. Hyundai Motorsport – 140,

3. TOYOTA GAZOO Racing WRT – 99,

4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team – 71.

Portugalijos ralyje testavimo sumetimais pirmą kartą pasirodys trečiasis „Toyota“ automobilis: šeštajame 2017 m. sezono etape žvyruotoje trasoje trečiąją automobilį pilotuos Esapekka Lappi, prisijungdamas prie Jari-Matti Latvala ir Juho Hänninen kompanijos.

Portugalijos ralis vyksta Matozinjoso mieste, esančiame šalia Porto šalies šiaurėje. Portugalijos ralio trasą sudaro tradiciniai smėlėti ir akmenuoti keliai. Per pirmąjį važiavimą atitinkamais trasos ruožais gali būti sunku užtikrinti tvirtą sukibimą su minkštu kelio paviršiumi, o antrojo važiavimo metu gali atsirasti išsikišusių akmenų ir gilių provėžų – dėl šios priežasties komandoms paprastai tenka paaukštinti automobilių prošvaisą. Padangų keitimas dažnai tampa sudėtingu kompromisu.

Ralis prasidėjo ketvirtadienio vakarą nuo „superspecial“ ruožo Lousada ralio kroso trasoje. Penktadienio programoje numatyti trys žvyro ruožai ir du ratai, kuriuos vainikuos du važiavimai naujuoju ruožu Braga gatvėmis. Šeštadienis yra ilgiausia diena: dalyvių laukia 154,56 km, įskaitant du važiavimus 37,55 km ilgio Amarante ruožu ir bandymus naujajame Cabeceiras de Basto ruože. Sekmadienį taip pat reikės įveikti naujus Luilhas ir Montim ruožus – per kiekvieną šių ruožų važiuojama po kartą tarp dviejų važiavimų per klasikinį Fafe ruožą, garsėjantį savo aukštu tramplinu. Fafe ruožas yra ir ralio baigiamasis greičio etapas, tampantis nepamirštama varžybų kulminacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius