Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC Švedijoje: po aštuonių greičio ruožų T.Suninenui į nugarą kvėpuoja O.Tanakas

Švedijoje pagreitį įgauna antrasis šių metų Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas. Penktadienį ralio dalyviai įveikė septynis greičio ruožus. Po jų itin trapia persvara pirmauja suomis T.Suninenas su „Ford“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar ketvirtadienį įvykusį pirmąjį ir vienintelį tos dienos greičio ruožą laimėjo T.Neuville. Parodomasis greičio ruožas „Hyundai“ pilotui buvo sėkmingas, tačiau antroji diena belgui jau nesiklostė taip gerai.

Antrąjį greičio ruožą laimėjo ir į pirmąją poziciją pakilo estas Ottas Tanakas. Trečiame greičio ruože nugalėjo suomis T.Suninenas, sugebėjęs atsilikimą nuo O.Tanako sumažinti iki 3,5 sek.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Ketvirtasis greičio ruožas situacijos kardinaliai nepakeitė, tačiau į trejetuką prasibrovė dar vienas suomis – J.M.Latvala su „Toyota Yaris WRC“.

Penktą, 21 km ilgio greičio ruožą laimėjo britas E.Evansas. Jam mažiau nei 4 sek. nusileido J.M.Latvala. Tuo metu O.Tanakas turėjo tenkintis tik šeštu rezultatu. Po šių permainų O.Tanakas nukrito į trečiąją bendrosios įskaitos vietą, į priekį praleisdamas suomius T.Sunineną ir J.M.Latvalą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Šeštame greičio ruože geriausią tempą pademonstravo T.Suninenas. Apie save priminė ir ralio legenda Sebastienas Loebas, finišavęs antras. Trečio laiko autoriumi tapo A.Mikkelsenas.

Po šio greičio ruožo lyderių trejetas išsirikiavo taip: T.Suninenas, J.M.Latvala, O.Tanakas. Visas trejetukas tilpo į 10 sek. intervalą.

Septintame greičio ruože vėl nugalėjo E.Evanas. Nuo jo identišku deficitu – 4,1 sek. atsiliko du lenktynininkai – J.M.Latvala ir S.Loebas. Bendroje įskaitoje savo pranašumą ir toliau išsaugojo T.Suninenas, penkiomis sekundėmis atsiplėšęs nuo J.M.Latvalos. Trečias klasifikuojamas buvo O.Tanakas.

Aštuntasis greičio ruožas sėkmingiausiai susiklostė suomiui J.Huttunenui. Nuo jo vos 0,3 sek. atsiliko E.Lappi. Beje, „Citroen“ pilotas viename iš greičio ruožų parodė įspūdingą šou žiūrovams. Pilotas kliudė sniego pusnį, beveik apsivertė, tačiau sėkmingai tęsė lenktynes. Žinoma, čia jis sugaišo nemažai laiko. Šį epizodą įamžino žiūrovai, taip pat atsidūrę gana pavojingoje situacijoje.

Trečią laiką užfiksavo O.Tanakas, kuris po aštuonių greičio ruožų pakilo į antrąją vietą ir vos 2 sek. nusileidžia dabartiniam lyderiui T.Suninenui. Nuo šių dviejų sportininkų jau 17.8 sek. atsilieka A.Mikkelsenas.

Šeštadienį ralio dalyvių laukia aštuoni greičio ruožai, o dar trys įvyks sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius