Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„XTRA Racing“ komanda: kas laukia 2014-ųjų sezone?

„BMW Motorsports“ garažas? Panašiai. Kol rimčiausios Lietuvos žiedinių lenktynių žvaigždės garaže tyliai lygina sukneles, „XTRA Motorsports“ vyrai pluša iš peties besiruošdami artėjančiam sezonui.
„Xtra Racing“ garažas
„Xtra Racing“ garažas / Igno Galaunės nuotr.

XTRA vardas Lietuvoje gali būti siejamas su trimis dalykais – vienu populiariausių liežuvautojų forumų, autosporto dalių parduotuve ir, svarbiausia, – komanda, jau kelintus metus iš eilės sėkmingai saugančia greičiausio „Nemuno žiedo“ rato įveikimo rekordą. 

Šis vardas taip pat gali būti siejamas su itin aukšta kokybe ir inovacijomis, tad aplankius į naują būstinę persikrausčiusį kolektyvą, tikėjomės pamatyti daug gražių dalykų. Likome nenusivylę.

„Dynapack“ – mobilus automobilio galios matavimo stendas, vamzdžių lankstymo staklės, visas sandėlys autosporto fanatiko svajonių ir neįtikėtina tvarka bei švara garaže – pirmasis įspūdis įžengus.

Igno Galaunės nuotr./„Xtra Racing“ garažas
Igno Galaunės nuotr./„Xtra Racing“ garažas

Garaže išrikiuoti, sezonui jau ruošiami keli pirmos serijos BMW jau stokoja originalių detalių, o garažo gale „padžiautas“ naujasis projektas kelia nenumaldomą susidomėjimą.

„Audi XTRA Coupe“ – kone legenda virtęs automobilis-rekordininkas, kuris šių dienų autosporto naujokams atpažįstamas tik iš nuotraukų, savo gyvenimą baigė. Jo dalys išsibarstė po pasaulio dirbtuves, tačiau tai nereiškia, jog XTRA vyrai baigia kovą su laiku – išgirdę apie planuojamą naują „Time Attack“ lenktynių seriją NETA („North European Time Attack“) ir susipažinę su galimais konkurentais, vyrukai nusprendė, jog vis tik reikia Europai priminti, jog Lietuvoje autosportu užsiima ne tik mėgėjai. Šiam kilniam tikslui pasirinktas kone standartu „Time Attack“ varžybose virtęs „Mitsubishi Lancer Evo VIII“, tačiau tai turbūt vienintelis kartas, kai šį automobilį bus galima susieti su žodžiu „standartas“. 

Igno Galaunės nuotr./„Xtra Racing“ garažas
Igno Galaunės nuotr./„Xtra Racing“ garažas

Šiuo metu automobilis visiškai „išrengtas“, po truputį meta dugno smalas ir tuo pačiu svorį, kuris šio tipo varžybose itin svarbus. Toliau ateis saugos lankų virinimo procesas – vyrukai lankus iš specialaus, lengvo ir itin stipraus chromo-molibdeno vamzdžio TIG suvirinimo aparatu gamins patys. Toliau automobilio laukia iš to paties vamzdžio išlankstyta ir suvirinta važiuoklė, „traversas“ bei naujo, kuklaus komandos rėmėjo ir partnerio „Cosworth“ jau supakuotas ir išsiųstas, specialiai autosportui skirtas variklis. 450 arklio galių – saugus ir nesunkiai pasiekiamas šio bandomojo sezono tikslas, kol automobilis bus kokybiškai išbandytas ir sureguliuotas, o tada... Pirmasis tikslas trasoje – patiems priklausantis „Nemuno žiedo“ rato įveikimo rekordas, toliau – NETA podiumas.

Skamba įspūdingai? Be abejo, tačiau tai tik dalis to, kas kasdien verda šiose dirbtuvėse. Pirmos serijos BMW su M serijos 4 litrų darbinio tūrio V8 varikliu? Na, įmanoma ir galbūt per daug nesudėtinga, juk panašią kombinaciją naudoja Andrius Vasiliauskas „Autoplius Lietuvos driftingo čempionate“. O jei šiam, kone naujam varikliui pastačius visapusiškai programuojamą, autosportui skirtą kompiuterį? Andrius Kontrimas dalinasi projekto sudėtingumu ir įdomiais BMW inžinierių sprendimais, kuriuos šis, elektronikos „guru“ laikomas meistras turės pergalvoti. 

Igno Galaunės nuotr./„Xtra Racing“ garažas
Igno Galaunės nuotr./„Xtra Racing“ garažas

Originalus BMW E30 M3 su programuojamu kompiuteriu ir elektros instaliacijos sistema, kuri nenaudoja saugiklių, o išvedžioti specialūs laidai leidžia automobiliui numesti svorio? Skambėtų kaip pasaka, jei nebūtų realybė, kurią lenktyniaujančią istorinių automobilių lenktynėse pamatyti galėsite jau šią vasarą Palangoje. 

Tai, ką per ilgą ketvirtadienio vakarą pamatėme ir užfiksavome „XTRA Motorsports“ garaže iš tiesų paliko įspūdį, vaikinų planai – taip pat, tad GAZAS.LT kolektyvas ketina toliau sekti šios komandos darbus ir kelią į užsibrėžtus tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius