Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiedinių lenktynių čempionato etapas Slovakijoje: Jonas Karklys lipo ant podiumo

Praėjusį savaitgalį Slovakijoje vyko „Eset V4 Cup“ žiedinių lenktynių čempionato antrasis etapas, kuriame puikiai pasirodė ir Lietuvos atstovas Jonas Karklys.
Jonas Karklys žiedinių lenktynių čempionate
Jonas Karklys žiedinių lenktynių čempionate / Komandos nuotr.

31-erių sportininkas su „Renault Clio Cup“ automobiliu užėmė trečiąją vietą pirmosiose savaitgalio lenktynėse ir kartu ant podiumo kopė su Čekijos ir Lenkijos lenktynininkais.

Kvalifikacijoje J.Karklys nusileido tik komandos draugui čempiono vardą ginančiam Tomui Pekarui ir varžybas pradėjo iš antrosios pozicijos.

„Buvo labai įdomus lenktynių savaitgalis ir turbūt karščiausias per visą šį sezoną“, – mintimis dalijosi lietuvis. „Nors lauke tvyrojo 31 laipsnio karštis ir automobilis ne visai norėjo važiuoti taip, kaip jam priklauso, tačiau lenktynės buvo ypač vertingos.

Kvalifikacijoje su komandos draugu užtikrintai užėmėm pirmąją startinę eilę ir, atrodė, kad nesunkiai tolsime nuo varžovų, bet lenktynėse automobilis rodė kaprizus. Dėl neaiškių priežasčių automobilis nesusitvarkė su karščiu.

Jei pirmosiose savaitgalio lenktynėse „Renault“ dar buvo pakankamai greitas, tai antrosiose tiesiog teko stebėti, kaip tiesiosiose pro šoną skrieja varžovai. Nepaisant to, pavyko dalį pozicijų susigrąžinti posūkiuose ir užbaigti antras varžybas penktoje vietoje.

Iki kitų lenktynių liko vos kelios dienos, tačiau esame priversti keisti automobilio variklį ir žiūrėti, kaip seksis toliau“.

„Eset V4 Cup“ čempionatas yra organizuojamas slovakų ir apjungia Vidurio bei Rytų Europos sportininkus. Šįkart varžybose startavo lenktynininkai iš Italijos, Vokietijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Slovėnijos, Serbijos ir kitų šalių. Viso jų trasoje „Renault“ ir „Mazda“ jungtinėje klasėje pasirodė 27.

J.Karklys šį sezoną lenktyniauja pagrindinėse „Central Europe Renault Clio Cup“ pirmenybėse ir ruošiasi trečiajam šių metų etapui Čekijos Mosto trasoje.

Iki šiol pirmi etapai nebuvo sėkmingi – Lenkijoje Lietuvos atstovas iki pat finišo važiavo antroje vietoje, tačiau patyrė gedimą ir finišavo penktas, o Vokietijoje įsivėlė į kovą dėl ketvirtos pozicijos ir patyrė avariją.

J.Karklys šį sezoną pradėjo ypač anksti dar sausio mėnesį Dubajuje vykusiose WEK 6 valandų lenktynėse, kur užėmė aukštą penktąją vietą bendroje įskaitoje, o taip pat sėkmingai pasirodė ir 1006 km lenktynėse Palangoje, kur su „Lesta Racing Team“ finišavo trečias TCR klasėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius