Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrejus Rudnickis: „Jei neužlipsime ant podiumo ir pritrūks vienos valandos – tai mano kaltė“

Pietų Amerikoje tik ką prasidėjusiame Dakaro ralio maratone įtampos netrūksta tiek lenktynių lyderiams, tiek ekipažams iš Lietuvos. Pirmąją dieną laimėjusio lenktynininko Carloso Sousos automobilyje sugedo turbina, o Antano Juknevičiaus vadovaujamos „Astana“ komandos ekipažui, pažymėtam numeriu 368, nepasisekė dar labiau: brangus automobilis sudegė.
Andrejus Rudnickis
Andrejus Rudnickis / Gedmanto Kropio nuotr.

Antroji Dakaro lenktynių diena dalyviams buvo ilga ir varginanti. Jiems teko įveikti 433 kilometrus greičio ruožuose, o tarp bivuakų teko nuvažiuoti dar 365 kilometrus.

Ugnis įsiplieskė nuo padangos

Labiausiai nepasisekė Kazachstano „Astana“ komandos ekipažui, kurių automobilis „Toyota Hilux“ užsiliepsnojo trasoje – plačiau apie šį incidentą skaitykite paspaudę čia.

„Iš pradžių pakeitėme padangą, kuri buvo įkaitusi. Ją įdėjome į automobilio galą, užfiksavome. Važiavome toliau ir maždaug už 6 kilometrų pastebėjau, kad rūksta dūmai. Išlipome. Spėjau išsitraukti gesintuvą. Pradėjome gesinti, bet jau buvo vėlu. Spėjome išsitraukti tik savo dokumentus iki kol automobilis pradėjo degti“, – pasakojo ekipažo šturmanas Gabdula Ašimovas, kuris praėjusiame Dakare nukrito nuo skardžio.

„General Financing – Autopaslauga“ komandos ekipažui Benediktui Vanagui ir Andrejui Rudnickiui nepasisekė trasoje po sėkmingų 300 kilometrų greičio ruože. Likus 100 kilometrų iki finišo vėl prasidėjo techniniai nesklandumai, o vėliau šturmanas dar padarė navigacijos klaidą.

Pralenkėme daugiau nei 35 automobilius. Po to pamečiau skaičių. Smėlynuose truputį nepasisekė.

„Diena galėjo būti labai gera. Nors ji ir nebuvo itin bloga, tačiau – pakankamai vidutiniška. Nuo starto demonstravome labai gerą tempą. Iki įvažiavimo į smėlynus, manau, rodėme pakankamai konkurencingą laiką. Pralenkėme daugiau nei 35 automobilius. Po to pamečiau skaičių. Smėlynuose truputį nepasisekė. Vėl turėjome bėdų su kaistančiais degalų siurbliais. Galų gale aš padariau klaidą – nuvažiavome, kur galvojome, ir pasidavėme minios instinktui. Vėliau ilgai ieškojome teisingo maršruto. Jei neužlipsime ant podiumo ir pritrūks vienos valandos – tai mano kaltė“, – juokavo A.Rudnickis po greičio ruožo grįžęs į bivuaką.

„General Financing – Autopaslauga“ komandą nuo lyderių bendroje įskaitoje skiria 3 val. 36 min. ir 44 sek. 

Trečiąją Dakaro lenktynių dieną dalyviams reikės įveikti apie 261 km maršrutą greičio ruože, nes organizatoriai 40 kilometrų sutrumpino distanciją dėl greičio ruožo sudėtingumo ir daugybės akmenų.

VIDEO: „General Financing – Autopaslauga“ komanda po antro etapo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius