-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antanas Juknevičius apie antrąjį greičio ruožą: atvažiavome į Dakarą – Dakarą ir gavome

Antrasis Dakaro greičio ruožas buvo ilgiausias visame maratone. Jis tapo nemenku išbandymu daugeliui dalyvių, kurie čia turėjo įveikti smėlynus bei akmenynus. Dėl technikos gedimų priversti stoti buvo ir lyderiai, ir važiuojantys kiek toliau nuo rikiuotės priekio.
Antanas Juknevičius
Antanas Juknevičius / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Nemalonumų neišvengė ir lietuviai Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba. Baltas sportinis prototipas „Mebar“ skriejo per Argentinos bekeles, birų „fesh-fesh“ smėlį, aštrius akmenis, pavasarinių upių vagas tol, kol neatlaikė bolido sankaba. Užvirė ir ištekėjo skystis.

Dėl šio gedimo A.Juknevičius ir E.Duoba ilgam įstrigo aukštos ir stačios kopos įkalnėje, tačiau paryčiais išsikapstė ir galiausiai pasiekė greičio ruožo finišą.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro bivakas po antro etapo
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro bivakas po antro etapo

Tai buvo ilgiausias ir sunkiausias etapas visame maratone, dalyvius nuvedęs iš Vilja Karlos Paso į San Chuaną.

„Sankabos reikalai kankina, karštis, smėlio jūros padarė savo. Dar nepasiekėm bivako, bet tikrai ryt startuosim, mes kitaip nemokam“, – po finišo savo „Facebook“ paskyroje skelbė nepataisomas optimistas A.Juknevičius.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro bivakas po antro etapo
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro bivakas po antro etapo

Dakare šį ekipažą lydintys lietuviai lenktynininkas Darius Janušas ir jo kolega Ramūnas Stulga pasiteiravo A.Juknevičiaus ir E.Duobos, ką jie mano apie šį Dakaro etapą.

„Atvažiavome į Dakarą ir gavome Dakarą, viskas čia gerai. Greičio ruožas buvo labai rimtas, tikras Dakaro etapas. Gal organizatoriai kiek perlenkė lazdą. Tai, kad dabar yra tik 50 automobilių finiše, o tiek pat dar dykumoje, rodo, kad greičio ruožas yra ypač sunkus. Dabar 12 val. nakties, o dar daug negrįžusių“, – kalbėjo A.Juknevičius.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro maratonas: pirmas greičio ruožas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaro maratonas

518 kilometrų ilgio greičio ruože gedimų patyrė galybė automobilių. Kai kurie jų baigė lenktynes. Kiti nepasidavė ir su sunkumais kovojo toliau.

„Esu beveik įsitikinęs, kad trečiasis greičio ruožas bus atšauktas. Organizatoriai duos visiems išlysti iš antrojo ruožo, nes čia dar nėra net pusės ekipažų. Nepasisekė tiems, kurie važiuoja žemiau keturiasdešimtuko. Automobiliai smarkiai prapjauna paviršių, „fesh-fesh“ plutą ir važiuoti būna itin sunku“, – mintimis dalijosi lietuvis.

„Važiuodami matėme net sudegusį automobilį. Nei jo markės, nei modelio nebebuvo įmanoma nustatyti“, – sakė E.Duoba.

Pailsėjęs vos kelias valandas, „Žalvario“ ekipažas stojo prie trečiojo Dakaro starto linijos, vildamasis, kad problemų jame pavyks išvengti.

VIDEO: Antanas Juknevičius apie antrą GR

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius