Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius apie etapo atšaukimą: „Dakare pataikaujama lyderiams“

Sekmadienio Dakaro greičio ruožas buvo atšauktas dėl prastų oro sąlygų – vakarinę Argentinos pusę siaubė liūtis ir stiprus vėjas. Sinoptikai teigia, kad per sekmadienį šiame regione iškrito apie 165 mm kritulių. Dakaro organizatoriai nutarė nerizikuoti ir atšaukė greičio ruožą, tačiau tam pritaria ne visi.

Oficiali greičio ruožo atšaukimo priežastis – saugumas. Sraigtasparniai negali kilti ir stebėti dalyvių, o dalis lenktynių trasos yra virtusi upe, tad Dakaro organizatoriai nutarė nerizikuoti dalyvių gyvybėmis. Tačiau patyręs Dakaro dalyvis, dešimtą kartą šiose varžybose dalyvaujantis (5-ą kartą kaip lenktynininkas ir dar 5 kartus buvęs komandos vadovu) Antanas Juknevičius įžvelgia kitus tikslus.

Lyderiai yra truputį „išponėję“ ir nevažiuoja tokiomis sąlygomis, kai yra ne taip, prie ko jie įpratę, kam jie ruošė savo automobilius ir kam jie treniravosi

„Man dar taip nėra buvę, kad lyg ir antra Dakaro diena, bet mes dar visiškai nesijaučiam Dakare – atvažiavom atostogaut. Gal tai yra atsakymas, kodėl Dakaras iš tikro turėtų vykti Afrikoje“, – po atšaukto pirmojo greičio ruožo kalbėjo Antanas Juknevičius.

Lenktynininkas teigia, kad Afrikoje nebūdavo tokių gamtos išdaigų, dėl kurių tektų atšaukti greičio ruožus.

A.Juknevičius užsiminė ir apie kitą dalyką – galimą organizatorių pataikavimą lyderiams, ypač – „Peugeot“ komandai, kurios visureigiai varomi tik užpakaliniais, o ne visais keturiais ratais.

„Jeigu atšaukė dėl saugumo, tada viskas tvarkoje – mes palaikome ir suprantame. Bet yra antra priežastis ir aš manau, kad būtent ji yra svarbiausia. Tiesiog netinka sąlygos, kuriomis tektų važiuoti lyderiams ir organizatorių palaikomam greičiausių trisdešimtukui. Jie yra truputį „išponėję“ ir nevažiuoja tokiomis sąlygomis, kai yra ne taip, prie ko jie įpratę, kam jie ruošė savo automobilius ir kam jie treniravosi“, – svarsto A.Juknevičius.

Jis mano, kad šiuo atveju Dakaras truputį išsigimsta dėl pataikavimo lyderiams, nors sudėtingos sąlygos galėtų būti palankesnės būtent dalyviams iš nedidelių valstybių, kaip Rytų Europos kraštų.

„Taip, bus purvo, bus sunku. Tokiems kaip mes, kurie atvažiuoja iš Rytų Europos, viskas labai ten tinka – mes pripratę prie purvo. Su džiaugsmu būčiau nusileidęs padangas ir manau, kad būtumėm ten dar neblogai pavarę. Manau, kad daug kas iš antros pusės lenktynininkų būtų neblogai pasirodę šiandien“, – teigia penktą kartą Dakare kaip lenktynininkas startuojantis lietuvis.

„Kai yra sunku lyderiams, tai yra viskas atšaukiama. Kai sunku mums, tai dzin. Mano nuomone, taip neturėtų būti. Mes su džiaugsmu priimsim bet kokias sąlygas, kokios bus. Dakaras turi būti sunkus. O mums yra lengva tada, kai yra sunku“, – tvirtino A.Juknevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius