Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius: Liko 150 km. Tikiuosi, nuroposim iki podiumo Dakare

52-oje vietoje priešpaskutiniame Dakaro greičio ruože finišavęs Antanas Juknevičius tikisi, kad automobilis išlaikys likusius išbandymus ir ekipažui pavyks finišuoti. Šeštadienį sportininkams dar teks įveikti 150 km ilgio greičio ruožą.
Antanas Juknevičius
Antanas Juknevičius / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

„Yra dar parako statinėse. Viskas gerai“, – kaip visada, optimistizmo nestokojo A.Juknevičius, tik išlipęs iš automobilio bivuake po 12-o greičio ruožo.

„Nuropojom. Negaliu to vadinti važiavimu, bet buvo tikrai geras greičio ruožas. Toks jau dakarinis“, – 12-osios dienos maršrutą sportininkas palygino su prieš keletą metų buvusiais etapais Afrikoje.

Važiuodami be amortizatorių net jūros liga susirgom

A.Juknevičius neslėpė ironijos kalbėdamas apie automobilį: „Mes tik ropojom. Mašina laikosi ant paskutinio garbės žodžio. Net jūros liga susirgom dykumoje – įsivaizduoji? Be amortizatorių taip galas linguoja, kad Vytui net galva susisuko.“

Jis pasakojo, kad 11-ame greičio ruože „užmušė“ vieną užpakalinį amortizatorių, o 12-ame – dar vieną. „Lingavom taip, kad gyvenime taip važiavęs nebuvau“, – apie važiavimą dykumomis „Toyota FJ Cruiser“ automobiliu sakė lenktynininkas.

Nors dvyliktas etapas buvo labai sunkus, pasak A.Juknevičiaus, ekipažas jį įveikė be didesnių problemų. „Tik kad greitis kreiserinis, negali lėkt“, – šypsodamasis kalbėjo daugiausiai Dakaro ralių dalyvavęs lietuvis.

„Tikiuosi, kad iki podiumo nuvažiuosim. Liko 150 km ilgio greičio ruožas serpantinuose, ten nei smėlio, nei kopų. Tikiuosi, kad šiaip ne taip nuroposim“, – vylėsi A.Juknevičius.

Oficialiai 2014 metų Dakaro lenktynės bus baigtos dalyvių važiavimu finišo podiumu, kuris vyks Valparaiso mieste Čilėje. Iškilminga podiumo ceremonija prasidės visų įveikusių motociklininkų ir keturračių vairuotojų paradu, po to bus apdovanoti 3-1 vietos laimėtojai keturračių įskaitoje, po jų iš karto apdovanojimai bus įteikti ir 5-1 vietos absoliučios motociklų įskaitos nugalėtojams. Lengvųjų automobilių įskaitos ekipažų apdovanojamai prasidės 01:34 val. nakties Lietuvos laiku. Iš karto po to bus apdovanoti sunkvežimių įskaitos nugalėtojai, o ceremonija pasibaigs visų Dakare finišavusių lengvųjų automobilių ir sunkvežimių įskaitos ekipažų paradu.

VIDEO: A.Juknevičius apie 12 GR

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius