Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius: „Mūsų galimybes riboja tik automobilis“

Dakaro lenktynėse – pertrauka, tad lenktynininkai turi pakankamai laiko ne tik išsimiegoti, atgauti jėgas, bet ir aptarti antros maratono dalies strategiją.
Antanas Juknevičius
Antanas Juknevičius / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Pirma varžybų dalis ekipažui nebuvo dėkinga

Vienas iš Dakare važiuojančių lietuvių – Antanas Juknevičius pasidalijo savo įspūdžiais apie šeštąjį greičio ruožą ir apžvelgė likusią varžybų dalį.

„51-a vieta šitame paskutiniame greičio ruože mus tikrai tenkina, nes jis buvo skirtas labai greitiems automobiliams. Mums pavyko išlaikyti vidutinišką tempą. Labai stipriai nerizikavome, nes matėme automobilių, kurie buvo labai smarkiai apdaužyti ar nukritę nuo uolų ir taip baigę varžybas“, – sakė Dakaro ralyje lenktyniaujantis A.Juknevičius.

Tikslas – finišuoti

Lenktynininkas tvirtina, kad jis su šturmanu Vytautu Obolevičiumi itin aukštų tikslų nekelia. Anot dalyvio, vairuojant tokį automobilį svarbiausia pasiekti ralio finišą.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./„Žalvaris-Dakar“ komanda
Tomo Tumalovičiaus nuotr./„Žalvaris-Dakar“ komanda

„Mūsų automobilis nėra skirtas tokiems greičio ruožams. Yra kur kas galingesnių automobilių, kuriems šeštas greičio ruožas turėjo būti smagus. Kaip sako sportininkai, tada jau gali atidaryti „jušką“ iki galo. Praėjo jau pusė Dakaro ralio, o pirma dalis buvo labai sunki automobilių pakaboms. Buvo kieta, akmenuota danga ir pakabos ten tikrai vargo. Mano automobilis yra standartinis. Tai yra pati paprasčiausia klasė. Aš negaliu laikyti didelio tempo, nes dėl jo automobilis paprasčiausiai „išsiskėstų“‘, – pasakojo A.Juknevičius.

Smėliu važiuoti lengviau

A.Juknevičius tvirtino, kad nepaisant sunkių trasų, jo automobilis smarkiai nenukentėjo. Pasak „Žalvaris-Dakar“ komandos vairuotojo, šiuo metu vyksta suplanuoti darbai. Automobilis apžiūrimas, patikrinama ir perrenkama važiuoklė, keičiama alyva.

„Žalvaris - Dakar” nuotr./Lietuviai po antro greičio ruožo
„Žalvaris - Dakar” nuotr./Lietuviai po antro greičio ruožo

„Tikiuosi, kad antrojo Dakaro ralio dalyje bus daugiau smėlio, daugiau kopų. Tuomet galbūt ir mes jau galėsime šiek tiek geriau pasirodyti. Per smėlį mums važiuoti lengviau. Taip sakau vertindamas savo patirtį. Esu patenkintas, kad šiuo metu vis dar judame ir neturime kažkokių didelių baudų, baigėme visus greičio ruožus, nesame praleidę nei vieno tarpinio finišo. Su šturmano darbu pavyksta susitvarkyti ir Vytautui. Mūsų galimybes riboja tik automobilis“, – tvirtino lenktynininkas.

VIDEO: Interviu su A.Juknevičiumi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius