Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09 /2014 01 10

Benedikto Vanago nesėkmės tęsiasi – keičiant ratą, ant jo rankos užvirto automobilis, ji gali būti lūžusi

„Juodasis ketvirtadienis“ – taip galima pavadinti šią Dakaro dieną Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio ekipažui. Penkto Dakaro ralio etapo pradžioje ekipažas dėl kol kas nežinomų priežasčių prarado apie valandą laiko, tačiau vėliau kelias dešimtis kilometrų važiavo pavydėtinu tempu ir lenkė vieną varžovą po kito. Tačiau prieš ketvirtą įskaitinį punktą situacija apsivertė: „OSCar“ automobiliui nuleido ratą ir, jį keičiant, nuslydo domkratas ir mašina užvirto ant B.Vanago rankos, praneša Delfi.lt
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Sauliaus Jurgelėno nuotr.

Ekipažas prieš ketvirtą įskaitinį punktą sustojo trasoje norėdamas pakeisti prakiurdytą „OSCar“ ratą. Pakėlus automobilį domkratu, šis staiga nuvirto ir sunkus „OSCar“ prispaudė B.Vanagui ranką. Ji gali būti lūžusi.

Ekipažas šiuo metu lėtai važiuoja tarpinio finišo link, kur susitiks su kitais komandos nariais ir spręs, ką daryti toliau. Susisiekęs su komanda, jis paprašė atvežti energetinių gėrimų ir daug ledo.

Penktasis Dakaro etapas sėkmingiau prasidėjo kitam lietuvių ekipažui, Antanui Juknevičiui su Vytautu Obolevičiumi. Jie, įtariama, kelis kartus buvo pasiklydę dykumoje ir prarado daug laiko, tačiau lietuvių ekipažas ne vienintelis toks. Valandas gaišta daug dalyvių, tad milžinišką patirtį dykumų lenktynėse turintis A.Juknevičius po truputį kyla bendroje rikiuotėje.

21 val. 40 min. Lietuvos laiku (16 val. 40 min. vietos laiku) „Toyota FJ Cruiser“ važiuojantis ekipažas buvo pasiekęs ketvirtą įskaitinį punktą, kuriame užėmė 53 vietą. Ekipažas startavo iš 65 pozicijos.

Ketvirtadienį Dakaro dalyviams teks įveikti 912 kilometrų, iš kurių, pagal pirminį planą, 527 kilometrus sudarys greičio ruožai. Vėliau greičio ruožų ilgis buvo sutrumpintas, pašalinant tris įskaitinius punktus. Organizatoriai prognozavo, kad ketvirtadienis bus viena karščiausių dienų 2014-ųjų Dakaro maratone.

Papildyta 01:03

B.Vanagas ir A.Rudnickis pasiekė komandos draugus. Ekipažas, pasiėmęs ledukų Benedikto rankai atšaldyti, tęsia varžybas.

B.Vanagas ruošiasi baigti penktą Dakaro greičio ruožą ir važiuoti sutemus, praneša Delfi.lt. 

A.Juknevičius su V.Obolevičiumi penktoje etapo dalyje turėjo nesklandumų ir prarado apie valandą laiko. Po penkto įskaitinio punkto ekipažas užima 58 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius