Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala: „Baterijos man jau visai išseko, laukiu poilsio dienos“

Dakare lenktynininkai įveikė jau šešis iš trylikos greičio ruožų. Šeštadienį – septintas, o sekmadienį laukia poilsio diena. Pietų Amerikos ralio maratone dalyvaujantys lietuviai pasidalino mintimis apie penktadienį ir artėjančias dienas.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Tomo Markelevičiaus/15min.lt nuotr.

48-oje vietoje finišavęs Vaidotas Žala neslėpė, kad šešios dienos lenktyniavimo jį išsekino.

„Baterijos man jau visai išseko, labai laukiu poilsio dienos. Dabar jau jaučiasi, kad Dakaras įpusėjo. Iš pradžių dar galvojau, kad situacija valdoma, bet kuo toliau, tuo baterijų resursas mažesnis“, – neslėpdamas nuovargio, po penktadienio greičio ruožo kalbėjo V.Žala.

Jo šturmanas Saulius Jurgelėnas pridūrė, kad penktadienio greičio ruožas buvo pats ilgiausias visame šių metų Dakare ir daug sportininkų važiavo kiek įmanoma greičiau – buvo matyti keletas apvirtusių ir netgi sudegusių automobilių.

VIDEO: Vaidotas Žala: „Man baterijos jau išseko“

Benediktas Vanagas penktadienį užėmė 32-ą vietą – jis neišvengė netikėtumų, o per greičio ruožą pradūrė net keturias padangas. Kadangi atsargines ekipažai vežasi tik tris, lietuvis turėjo stabdyti konkurentus ir prašyti paskolinti trūkstamą ratą.

„Buvom apsisprendę būti greiti, bet džentelmeniški. Iš principo, viskas pavyko gana neblogai. Pirmame trečdalyje prakirtom ratą, stojom jį pasikeisti. Toliau vėl viskas vyko pakankamai neblogai, tačiau vienoje vietoje kabinau uolą ir išskridau iš kelio – ten buvo labai akmenuota, pramušėm tris ratus. Smagu, kad kolegos iš Venesuelos sustojo ir paskolino ratą“, – pasakojo B.Vanagas.

Antanas Juknevičius penktadienio etapą baigė 34-oje vietoje. Jis sakė, kad rezultatą vertina gerai, tačiau jis galėjo būti dar geresnis, jeigu ne sugedęs vairo stiprintuvas.

„Po ketvirtadienio gedimo atsidūrėm starto rikiuotės gale, tai turėjom aplenkti 25-30 mašinų. Per kokius 100 kilometrų turėjome išsivalyti sau kelią, o kiekvienas lenkimas yra didelė rizika. Pirmas šimtas kilometrų buvo labai sudėtingas, o po to jau važiavom savo tempu, kol nesugedo vairo stiprintuvas“, – sakė A.Juknevičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius