Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro pragaras – išskirtinio dydžio nuotraukų galerijoje ant „Akropolio“ sienos

Šeštadienį ant didžiausio Vilniaus prekybos centro „Akropolis“ sienos atidaryta nuotraukų galerija iš 2015-ųjų Dakaro bekelės maratono. Visos 14 ant „Akropolio“ fasado iš Ozo gatvės pusės eksponuojamų nuotraukų – didžiulės, jų įstrižainė siekia keletą metrų.
Dakaro bekelės maratono fotografijų paroda
Dakaro bekelės maratono fotografijų paroda / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Parodos atidaryme dalyvavo ir trys lietuviai, šiemetį Dakarą įveikę kaip dalyviai: 24-ą vietą užėmęs Benediktas Vanagas bei 60-as iš 137-ių dalyvių finišavęs Antanas Juknevičius su Edvardu Duoba.

Parodoje eksponuojamos penkių lietuvių fotografų: Tomo Tumalovičiaus, Gedmanto Kropio, Ramūno Stulgos, Mariaus Kibildžio ir Dariaus Janušo užfiksuotos akimirkos iš 13 dienų Bolivijoje, Čilėje ir Argentinoje vykusių prestižinių varžybų.

VIDEO: Dakaro pragaras – išskirtinio dydžio nuotraukų galerijoje ant „Akropolio“ sienos

„Džiugu, kad Dakaro trasose galima sutikti vis daugiau fotografų iš Lietuvos. Aš pats per tas kelias ralio savaites padariau ne vieną tūkstantį kadrų, tačiau parodai atrinkau tik kelioliką fotografijų – tokių kadrų, kurie yra labiausiai išgryninti ir, mano supratimu, stipriausi emociškai. „Akropolio“ fasadą papuošiančios nuotraukos taikliausiai atspindi Dakaro nuotaiką: džiaugsmą ir liūdesį, nusivylimą ir viltį, rūpestį ir susijaudinimą, pavojų ir riziką“, – sakė fotografas T.Tumalovičius. 

Šiemet Dakaro ralio dalyviams teko įveikti daugiau nei 9 tūkst. kilometrų Pietų Amerikos valstybių keliais ir bekelėmis.

„Šiemet susidomėjimas šiuo lenktynių maratonu buvo milžiniškas, tūkstančiai lietuvių laukė naujienų iš B.Vanago ir A.Juknevičiaus stovyklų, stebėjo kiekvieną jų važiuojamą kilometrą. 

Todėl lenktynininkams grįžus į Lietuvą norime žmonėms suteikti galimybę juos dar kartą pasveikinti pasiekus finišą, padėkoti už suteiktas emocijas, taip pat dar kartą prisiminti Dakaro vaizdus“, – apžiūrėti parodą kvietė „Akropolio“ rinkodaros skyriaus vadovas Justas Razmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius