Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro ralio įžanga – starto podiumas Buenos Airėse

2016-ųjų Dakaro ralis prasideda sekmadienį, sausio 3-iąją, tačiau dieną prieš tai dalyviai turi apšilimą. Argentinos sostinėje Buenos Airėse motociklais, keturračiais, visureigiais ir sunkvežimiais važiuojantys sportininkai dalyvauja iškilmingoje starto podiumo procedūroje.
Dakaro ralio dalyvių podiumas
Dakaro ralio dalyvių podiumas

Po podiumo lenktynininkai pajudės į Rosarijo miestą, kur vyks pirmo greičio ruožo startas sekmadienio rytą. Tarp Buenos Airių ir Rosarijo dalyviai įveiks ne tik 171 km atstumą, bet ir 11 kilometrų greičio ruožą. Jis atlieka kvalifikacinio greičio ruožo funkciją – pagal jo rezultatus sportininkai bus išrikiuoti startui sekmadienį.

Lietuviški ekipažai čia startuoja tokia tvarka: Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu – 33-i, Antanas Juknevičius su Mindaugu Slapšiu – 62-i, Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu – 86-i.

VIDEO: Benediktas Vanagas po podiumo: Dakaras prasideda

Pirmasis iš lietuvių podiumą kirto B.Vanagas, vairuojantis „Toyota Hilux“. Šeštadienio ryte jis teigė, kad kvalifikacinio greičio ruožo metu jis skubės, kadangi geresnė vieta šeštadienį leis užsitikrinti geresnę poziciją ir mažesnį lenkimų kiekį sekmadienį.

A.Juknevičius ir V.Žala sakė šeštadienį per daug neskubėsią, kadangi 11 km, kurie lemia tik starto poziciją, prieš laukiančius 10 tūkst. kilometrų atrodo silpnai, tačiau persistengus galima prisidaryti daug problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius