Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro ralio organizatoriai patvirtino: nepaisant lietaus, prologas įvyks

Pirmąją Naujųju metų dieną prognozuotos „El Ninjo” liūtys pasiekė Argentinos sostinę Buenos Aires. Įtakingi autosporto portalai spėlioja, jog dėl stipraus lietaus gali neįvykti Dakaro ralio prologas. Tačiau lenktynių organizatoriai mano kitaip.
Dakaro administracinė ir techninė komisijos
Dakaro administracinė ir techninė komisijos

„Kai Dakaro ralio sporto direktoriaus Marco Comos paklausiau, ar prologas dėl oro sąlygų įvyks, šis atsakė, kad lietus – labai gerai. Kodėl gerai? Pamatysite prologo metu. Ir nusišypsojo,“ – pasakojo komandų atstovų susirinkime dalyvavęs „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos šturmanas Sebastianas Rozwadowskis.

Netrukus B. Vanago ir S. Rozwadowskio komanda jau sukosi administracinėje komisijoje. Per nepilną valandą ekipažo nariai gavo daugiau nei 30 sudėtingiausiose pasaulio lenktynėse dalyvauti leidžiančių antspaudų.

„Dauguma dalyvių labai nemėgsta šios procedūros. Kodėl taip yra, aš nesuprantu. Su panašiomis procedūromis esu gerai susipažinęs. Buvom puikiai pasiruošę, todėl sunkumų neiškilo,“ – surinkęs komisijos patvirtinimus pasakojo B. Vanagui kelio knygą Dakare skaitysiantis S. Rozwadowskis.

VIDEO: Benediktas Vanagas apie administracinę komisiją

Sklandžiai įvyko ir paskutinis formalumas. Sportinį „Toyota HILUX“ automobilį apžiūrėję inžinieriai neturėjo prie ko prikibti. Jis rytoj galės startuoti sudėtingiausiose planetos lenktynėse.

„Esame legalūs Dakaro ralio dalyviai. Įveikėme administracinę ir techninę komisijas. Automobilis jau stovi uždarame parke. Dabar kaupiamės ir laukiame rytojaus starto,“ – kalbėjo B. Vanagas.

Lenktynių prologas vyks šeštadienį, sausio 2 dieną. Geriausi pasaulio pilotai lenktyniaus 11 kilometrų ilgumo greičio ruože.

A.Juknevičiaus automobilis – patobulintas

Sausio 1-osios veiksmų planas „Edas Racing Team“ komandos tvarkaraštyje užrašytas paryškintomis raidėmis. Dvi dienas praleidę belgų gamyklinės komandos „Overdrive“ bandymų stovykloje ir naujųjų metų rytą pasiėmę techniką iš „Toyota“ gamyklos teritorijos, lietuviai pajudėjo dabartinio Dakaro ralio epicentro, technopolio, link. Čia ekipažo nariai Antanas ir Mindaugas leidosi į antspaudų ir parašų medžioklę, kurių administracinėje Dakaro komisijoje reikia surinkti daugiau nei 20.

“Čia dalyviai aplanko daugybę skirtingų patikros punktų – medicinos, draudimo ir pan. Taip pat privaloma nusifotografuoti, tikrinamos mūsų tarptautinės lenktynininkų licencijos, vairuotojo pažymėjimai ir vyksta dar daugybė, daugybė biurokratinių dalykų“, – pasakojo jau šeštą kartą tokius formalumus įveikinėjantis Antanas Juknevičius.

Jo šturmanui Mindaugui Slapšiui tai – antrasis kartas, todėl jis teigė šioje ralio atkarpoje Antanui suteikęs visišką laisvę ir pasitikėjęs jo patirtimi. „Antanas čia, kaip ir visur Dakare, sutiko daugybę pažįstamų, jis puikiai žino, kur ir ką pasakyti, parodyti, todėl apsisukome tikrai greitai ir be problemų,“ teigė pirmasis iš lietuvių Dakarą motociklu 2009-aisiais įveikęs Mindaugas. „Turime organizatorių išduotą knygutę, kurioje renkame visus reikalingus antspaudus, dabar ji – jau beveik pilna.“

Likusius organizatorių įvertinimus knygutėje „Edas Racing Team“ komanda gavo jau ne už puikų lenktynininkų, o už automobilio paruošimą. Antano „Overdrive Hilux“ dar lapkritį Le Havro uoste praėjo visas reikiamas patikras, todėl  technopolyje organizatoriams beliko patikrinti, ar visi automobilio nustatymai nepakitę ir atitinka varžybų reikalavimus.

Anot komandos inžinieriaus Marijaus Bernoto, po bandymų „Toyota“ poligone automobilis sureguliuotas ir parengtas geriau nei jį atiduodant Prancūzijoje. „Testų metu pavyko patobulinti dar kelias smulkmenas, kurios padės „Overdrive Hilux“ lengviau ir stabiliau įveikti bet kokio tipo trasą. Dabar automobilį pastatysime uždarame parke, kur jis mūsų lauks iki šeštadienio starto podiumo ir prologo.“

VIDEO: Antanas Juknevičius testavo „Toyota Hilux“ prieš Dakarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius