Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausia vieta argentiniečių pasimatymams su Dakaro dalyviais – degalinė

Argentinoje – šventė. Dakaro dykumų maratonas apėmė visus šalies regionus, pro kuriuos driekiasi ralio trasa. Ir nors prologas bei pirmasis greičio ruožas buvo atšaukti, tačiau tai mažiausiai liūdina argentiniečius.

Iš atšaukto greičio ruožo į bivaką grįžtančius dalyvius žiūrovai pasitiko pakelės degalinėse. Nors, aišku, ne visi dalyviai į jas užsuka, tačiau čia apsilankiusiems dėmesio nestinga. Tuo buvo galima įsitikinti po pirmojo greičio ruožo, kurį organizatoriai atšaukė.

Degalinėje besibūriuojantys žmonės tuoj pat apspinta lenktyninę techniką ar techninės pagalbos sunkvežimius. Kol pilami degalai, pats metas čiupti sportininką, šturmaną, mechaniką ar bet ką, kas apsirengęs komandiniais marškinėliais.

Neatsiejama tokių pasimatymų dalis – noras gauti kokį nors komandos atributą. Marškinėlius, kepurėlę, ar bet ką, kas susiję su šiuo maratonu ar jo dalyviais.

Nors retas Argentinoje šneka angliškai, tačiau šią kalbą mokantys suskumba ir persimesti keliais žodžiais su Dakaro lenktynių dalyviais. Bene daugiausia dėmesio sulaukia galingieji vilkikai. Mūsų vizito degalinėje metu čia išsirikiavo visa kariauna „KAMAZ“ sunkvežimių. Juos vietiniai pasitinka ovacijomis.

Žmonės Argentinoje apie Dakaro lenktynes žino tiek pat, kiek apie futbolą, tad jei šalia dviejų „KAMAZ“ sustos koks nors mažiau žinomas ir lėtesnis ekipažas, veikiausiai jis liks antrame plane.

O „KAMAZ“ tiek gerbėjų turi ne veltui. Nuolatiniai Dakaro lyderiai vairuoja itin galingus sunkvežimius. Kol degalinėje į Airato Mardeevo vilkiko degalų baką bėgo dyzelinas, pavyko pasikalbėti apie šios sunkiasvorės technikos techninius duomenis.

Į degalų baką telpa viena tona dyzelino, pats sunkvežimis sveria 9,5 tonos. Jo variklis išvysto 970 arklio galių ir net 4000 niutonmetrų sukimo momentą.

Vienoje iš degalinių sustojo ir „Agrorodeo“ komandos techninės pagalbos sunkvežimis. Jau netrukus ekipažo nariai, padedami ispaniškai ir lietuviškai kalbančio argentiniečio Marcelo Rolando,  susipažino su Argentinoje gyvenančiu ir lietuviškų šaknų turinčiu Dakaro gerbėju.

Žmonių pilnos ne tik degalinės, bet ir pakelės, miestų gatvės. Žiūrovai būriuojasi ir palei uždarus bivakus. Čia jiems tenka apsiriboti automobilių nuotraukomis per atstumą. Tačiau jei nori asmenukės su Dakaro maratono dalyviais – keliauk į degalinę, kuri įsikūrusi pakeliui į greičio ruožą iš bivako ar atvirkščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius