Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 18 /07:04

Greitis didėja: Benediktas Vanagas užėmė 38 vietą Dakaro etape

Dvyliktame Dakaro ralio greičio ruože, po kelių kūlversčių, įvairiausių lenktynininių incidentų ir net kabojimo ant skardžio lietuviai pagaliau įsivažiavo. Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas užėmė 38 vietą 319 km ilgio ketvirtadienio Dakaro ralio etape.
Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno „Oscar“
Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno „Oscar“ / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Likus vos dviems dienoms iki Dakaro ralio finišo, lietuviai jau gali jį užuosti. Dar neprasidėjus maratonui, ekipažui buvo keliami aukšti tikslai, tačiau ištikus kelioms nesėkmėms iš eilės atvažiavimas į finišo miestą – Santjagą – tapo didžiausiu lietuvių tikslu 2013-ųjų Dakaro ralyje.

Ketvirtadienį startavę iš 76 pozicijos, lietuviai jas gerino kaip ant mielių – pravažiavus vos pusvalandį, B.Vanago ekipažas buvo klasifikuojamas 54 vietoje. Dar po poros įskaitinių sektorių vieta keturiasdešimtuke atrodė savaime suprantama, o penktame įsiveržę į 28 vietą, lietuviai jos neužleido iki pat septinto. Tačiau čia ekipažui vėl kažkas nutiko – dėl kol kas nežinomų priežasčių buvo sugaištas beveik pusvalandis brangaus laiko. Į septinto įskaitinio sektoriaus finišą lietuviai atvažiavo 38 pozicijoje ir jos nebeužleido iki pat greičio ruožo pabaigos.

Atnaujinta 7 h 4 min.: Lietuvių užimama vieta bendroje įskaitoje - 68 iš 84 po dvylikto etapo klasifikuojamų ekipažų. B.Vanago ir S.Jurgelėno ekipažas trasoje užtruko 63 h 3 min. 1 s ir nuo lyderio Stephane'o Peterhanselio atsilieka 30 valandų.

Scanpix nuotr./Dakaras: deaimtas etapas
„Scanpix“ nuotr./Dakaro ralis

Ketvirtadienio greičio ruože automobilių klasėje greičiausias buvo Nani Roma, kuris pranoko ir vėl greitai važiavusį Robby Gordoną. Tuo tarpu ketvirtas finišavęs S.Peterhanselis ir toliau išlieka lyderiu bendroje įskaitoje.

N.Roma 319 km distanciją įveikė per 3 valandas ir 36 minutes. Ispanas 4 min. pranoko antroje vietoje likusį R. Gordoną.

Vos septyniomis sekundėmis lėtesnis už amerikietį šiandien buvo Ginielis de Villiersas. Nors pastarasis ir aplenkė savo pagrindinį varžovą dėl pergalės šių metų Dakaro ralyje S.Peterhanselį, sportininkas nuo prancūzo vis dar atsilieka 50 minučių.

Geriausią rezultatą ketvirtadienio greičio ruože užfiksavęs N.Roma bendroje įskaitoje aplenkė komandos draugą Leonidą Novitskį ir pakilo į trečią vietą. Tiesa, ispanas prieš rusą pirmauja tik 3 minutėmis.

Dvylikto Dakaro ralio etapo apžvalgą skaitykite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius