Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Honda“ grįžta į Dakaro maratoną

„Honda“ paskelbė ketinantys dalyvauti Dakaro maratone, gamyklinių komandų motociklų klasėje. „Honda“ į šį alinantį maratoną grįžta po 24 metų pertraukos – japonai čia jau varžėsi su šių motociklų klasės pirmtaku, legendiniu „Afrika Twin“. Ralyje Paryžius-Dakaras jie startavo nuo 1981 iki 1989 m. – devynis kartus, iš kurių net penki buvo pergalingi.
„Honda CRF450X“
„Honda CRF450X“ / Gamintojo nuotr.

„Honda“ komandos, kuri turėtų vadintis „HRC Team“, sudėtyje bus profesionalus motociklininkas iš Portugalijos Helderis Rodriguesas, 2012 m. Dakaro ralyje užėmęs trečiąją vietą, ir Brazilijos atstovas Felipe Zanolis. Jie turi sukaupę milžinišką patirties bagažą tiek autokroso, tiek enduro lenktynėse. Komandoje taip pat lenktyniaus du ne taip gerai žinomi lenktynininkai – tai Samas Sunderlandas (Jungtinė Karalystė) ir Javieras Pizzolito (Argentina).

„Honda“ į Dakarą grįžta po 24 metų pertraukos

Visi lenktynininkai Dakare išbandys visiškai naują „Honda“ prototipą. Jis šiuo metu kuriamas „Honda R&D Center“ gamykloje. Kaip pagrindas jam naudojamas standartinis „Honda CRF450X“ modelis. Šis motociklas yra itin populiarus visame pasaulyje vykstančiose enduro lenktynėse. Jame sumontuotos visos „Honda“ inžinieriu sukurtos technologinės naujovės. Taip pat, Dakaro ralio komandos motociklams bus sumontuoti specialūs pravažumą ir patikimumą gerinantys paketai, kurie bus prieinami ribotam skaičiui komandų.

„Dakaro ralis iš dalyvių reikalauja milžiniškų pastangų. Tai dviejų savaičių alinantis maratonas, kuriame jiems reikia įveikti po kelis šimtus sudėtingų kilometrų kiekvieną dieną. “Honda„ deda visas pastangas suprojektuoti ir pagaminti galingą nugalėtojų mašiną. Mes šiais metais sieksime tik pačių aukščiausių pozicijų.“, – pasakoja „Honda Racing Corporation“ valdybos pirmininkas Tetsuo Suzuki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius