Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Žala: „Esu beveik įsitikinęs, kad kitąmet Dakare startuosime tuo pačiu automobiliu"

Pirmadienio naktį, prieš pat vidurnaktį Vilniaus oro uoste šurmuliavo gausi minia Dakaro ralio gerbėjų. Neabejingi šiam sportui aistruoliai čia susirinko pasitikti visų trijų Lietuvos komandų, dalyvavusių sunkiausiose pasaulyje lenktynėse.

Vos įžengę į atvykimo salę sportininkai buvo pasitikti gausiais plojimais, ovacijomis. Aistruoliai į viršų kėlė plakatus, skandavo komandų pavadinimus, sportininkų pavardes. Po fotosesijos su aistruoliais komandos atidavė duoklę žiniasklaidai.

Savo įspūdžiais apie pirmąjį savo Dakarą ir patirtį sunkiausiose pasaulio lenktynėse sutiko pasidalinti ir „Agrorodeo“ komandos pilotas Vaidotas Žala.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dakaro dalyvius Vilniaus oro uoste pasitiko gerbėjų minia
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dakaro dalyvius Vilniaus oro uoste pasitiko gerbėjų minia

Nors šiai komandai per finišo pakylą pervažiuoti nepavyko, tačiau pilotas spėjo iš arti susipažinti su Dakaru ir jo sunkumais.

Kai jau norisi viską mesti, atsiranda ir jėgų, ir motyvacijos.

„Papuoli į tokį reikalą, kad atrodo, jog tave kaip rankšluostį gręžia. Atrodo, jog jau esi sausas, nei lašo, bet vis tiek gręžia. Tačiau vis tiek turi judėti į priekį. Kitais metais jau žinosiu, ko tikėtis. Mane labiausiai nustebino, kad net ir beviltiškomis sąlygomis imi ir judi į priekį. Keliesi kiekvieną dieną nevalgęs, nemiegojęs. Ir visi taip gyvena. Kai jau norisi viską mesti, atsiranda ir jėgų, ir motyvacijos. Kai paieškai, gali daug atrasti“, – sakė Vaidotas Žala.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Lenktynininkas sakė, kad jau kuria planus kitų metų Dakarui. Anot lenktynininko, iki tol reikės kiek patobulinti komandos „bitutę“ – „Seat Leon Dakar“ automobilį.

Esu beveik tikras, kad važiuosime tuo pačiu automobiliu.

„Iš pradžių mus nudžiugino tai, kad automobilis yra pakankamai greitas. Jeigu jis važiuoja, jis gali būti konkurencingas. Mūsų tikslas kitiems metams – padaryti, kad jis važiuotų visą distanciją.

Esu beveik tikras, kad važiuosime tuo pačiu automobiliu. Iki tol reikės padaryti daug namų darbų, kad automobilis būtų konkurencingas ne vieną ar du greičio ruožus, bet visą distanciją. Nustebino, kad visai ištverminga pakaba. Mūsų tikslas – įrodyti, kad su šiuo lietuvišku automobiliu galime pasistumdyti ir su kitais, brangesniais automobiliais“, – kalbėjo V.Žala.

T.Markelevičiaus nuotr./„Agrorodeo“ komanda: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas
T.Markelevičiaus nuotr./„Agrorodeo“ komanda: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Vaidotas Žala žurnalistams papasakojo ir apie tai, kaip ant jo ir šturmano Sauliaus Jurgelėno galvos atsidūrė Bolivijos vėliavos spalvų kepurės bei kur dingo ekipos mechanikai.

Primename, kad Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu finišo nepasiekė įstrigę kopose, tačiau pelnė daugybės lietuvių simpatijas dėl nuoširdumo bendraujant ir atkaklumo varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius