Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujieji metai Dakare – neprašytas šampanas šerbete, bet jokio vakarėlio

Penkiomis valandomis vėliau Naujus metus sutiko ir lietuviai Dakare. Benedikto Vanago ir jo „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda į naktinį argentinietiško tango sūkurį nelindo ir 2015-uosius sutiko ramiai, tačiau neprašyto šampano nepavyko išvengti.
Naujųjų metų sutikimas Dakare
Naujųjų metų sutikimas Dakare

Lietuviai restorane susirinko pora valandų iki Naujųjų metų ir padarė komandos vakarienę. Kaip įprasta Argentinoje – kepsnių restorane. Diena komandai buvo ilga, tad niekas į pirmajame aukšte vykusius šokius nesiveržė. 

Vyriausias komandos inžinierius Darius Biesevičius garsėja linksmu būdu, tačiau jėgų šventimui neskyrė, o kaupėsi sausio 1-osios darbams.

Ta techninė komisija yra kaip pusė Dakaro

„Ta techninė komisija yra kaip pusė Dakaro“, – kalbėjo D. Biesevičius.

Visgi, D. Biesevičius per daug neliūdėjo ir šturmanui Andrejui Rudnickiui pasakojo juokelius vieną po kito. Pasirodo, kad pats Chuckas Norrisas mechanikos paslapčių mokėsi pas D. Biesevičių, tačiau neištvėrė ir pabėgo. 

Artėjant dvyliktai valandai, komandos argentinietis Carlos Brebia pradėjo pasakoti apie vietinių gyventojų Naujųjų metų šventimo papročius. Ispanų kilmės argentiniečiai seniau paskutiniąsias senųjų metų valandas skaičiuodavo vynuogėmis  – suvalgydavo 12 vynuogių, po vieną už kiekvieną mėnesį, kas valandą. 

Naujųjų metų sutikimas Dakare
Naujųjų metų sutikimas Dakare

Šis paprotys šiuo metu kiek primiręs, bet argentinietis patikino, kad jo šalyje jų yra ir daugiau. Merginos, norinčios, kad ateinantys metai būtų sėkmingi, turi prieš pat išmušant 12 valandai, pasikeisti apatinius į naujus rožinės spalvos.

Artėjant vidurnakčiui, padavėjai, niekieno neprašyti, pradėjo nešti blizgančias kaukes. Lietuviams jos atrodė keistokai, tačiau patys argentiniečiai, o taip pat ir šalia šventę lenktynininkai iš Bolivijos jas užsidėjo.

Išmušus vidurnakčiui, lietuviai pradėjo vienas kitą sveikinti su Naujaisiais metais, o iš niekur išdygo padavėjai ir nuklojo stalą neprašytu šampanu. Komanda pasirodė ne pati didžiausia jo mėgėja ir padavėjai buvo paprašyti juos parnešti atgal. Visgi, argentiniečiai kažkodėl sugalvojo iš to šampano padaryti lietuviams desertą ir jį supylė į šerbetą. 

VIDEO: Benedikto Vanago naujametis sveikinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius