Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Pranciškonų gatvėje paliktas autobusiukas iš Lenkijos: už stovėjimą galima ir nemokėti

Automobilį galima palikti netvarkingai, mokamoje vietoje, bet už stovėjimą nemokėti. Ir nieko nenutiks, niekas automobilio nenutemps. Bent jau taip pasirodė vilniečiui Žilvinui, kuris užfiksavo Senamiestyje jau ilgiau nei mėnesį stovintį Lenkijoje registruotą autobusiuką.
Numestas, kaip šiukšlė automobilis...
Numestas, kaip šiukšlė automobilis...

„Vilniuje, Pranciškonų gatvėje, apie pusantro mėnesio (pastebėjau kovo 20d.) mokamoje stovėjimo vietoje stovi automobilis su Lenkijos valstybiniu numeriu. Automobilis pastatytas netvarkingai. Pagal ant priekinio stiklo paliekamus pranešimus sprendžiu, kad už stovėjimą nemokama.

Nors parkavimo kontolierius šią vietą tikrina kasdien ir, manau, ne po vieną kartą, pranešimas/bauda išrašoma ne kasdien, o tik tuomet, kai ankstesnis pranešimas nuo lietaus tampa neįskaitomas, – pasakojo vilnietis. – Šiuo atveju, gegužės 7-osios vakare užfiksuotas gegužės 4-osios pranešimas. Žvilgtelėjus per langą į saloną, pastebėjau pora pranešimų ant sėdynės: lengvai įskaitoma, kad pernai metų spalį automobilis buvo laikomas Mečetės gatvėje ir už parkavimą taip pat nebuvo mokama.“

Štai tokia istorija. Anot Žilvino, daugybė žmonių kasdien atvažiuoja į sostinės Senamiestį, moka už parkavimą, bet ne visada randa vietą savo automobiliui. Ypač tokiose populiariose vietose kaip Trakų ar Pranciškonų gatvės. „O visai šalia numestas automobilis pažeidžiant KET ir nemokant vietinės rinkliavos už naudojimąsi mokamomis transporto priemonių stovėjimo vietomis“, – piktinosi vyras.

Situaciją 15min.lt pakomentavo savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Komercijos ir rinkodaros departamento vadovas Vaidotas Meškauskas. Jo teigimu, „Susisiekimo paslaugos“ renka ir administruoja vietinę rinkliavą už automobilių stovėjimą bei kontroliuoja automobilių statymo tvarką pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Vilniuje, Pranciškonų g., apie pusantro mėnesio mokamoje vietoje stovi automobilis su Lenkijos valstybiniu numeriu. Automobilis pastatytas netvarkingai. Pagal ant priekinio stiklo paliekamus pranešimus sprendžiu, kad už stovėjimą nemokama. 

„Nustačius galimus Kelių eismo taisyklių pažeidimo atvejus yra daromos nuotraukos ir surašomas informacinis pranešimas vairuotojui. Surinkta medžiaga tolimesniam nagrinėjimui perduodama Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamentui“, – kaip elgiamasi tokiais atvejais, aiškino V.Meškauskas.

Informacija apie automobilį, stovintį Pranciškonų g., įmonei „Susisiekimo paslaugos“ yra žinoma ir perduota Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamentui bei Vilniaus apskr. VPK.

„Kadangi automobilis yra registruotas Lenkijos Respublikoje, tai jo savininko įpareigojimas tinkamai pasirūpinti jam priklausančia transporto priemone tampa sudėtingesnis ir reikalaujantis ilgesnio termino. Tikimės, kad bendradarbiaujant su Saugaus miesto departamentu bei Vilniaus apskr. VPK pavyks rasti sprendimą dėl minėto automobilio pašalinimo“, – teigė V.Meškauskas.

„Susisiekimo paslaugų“ kontrolieriams nustačius, kad automobilis stovi ilgą laiką, pagalbos kreipiamasi į policiją, kuri gali nustatyti automobilio savininką, jį surasti ir įspėti dėl netinkamo automobilio laikymo.

15min.lt skaitytojo Žilvino K. nuotr./Vilniuje, Pranciškonų gatvėje, apie pusantro mėnesio (pastebėjau kovo 20 d.) mokamoje parkavimo vietoje stovi automobilis su Lenkijos valstybiniu numeriu.
15min.lt skaitytojo Žilvino K. nuotr./Vilniuje, Pranciškonų gatvėje, apie pusantro mėnesio (pastebėjau kovo 20 d.) mokamoje parkavimo vietoje stovi automobilis su Lenkijos valstybiniu numeriu.

„Jeigu automobilis stovi ant šaligatvio, kai nėra to leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako, stovėjimas vietoje, kurioje gali stovėti tik skiriamuoju ženklų „Neįgalusis“ pažymėtos transporto priemonės ir kai kuriais kitais atvejais, jei tai trukdo transporto ar pėsčiųjų eismui arba kitaip pažeidžiamos kitų asmenų teisės, policijos pareigūnai turi teisę priverstinai nuvežti transporto priemonę“, – aiškino „Susisiekimo paslaugų“ atstovas.           

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius