Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

14 eurų baudą už ant šaligatvio paliktą BMW sumokėjęs Artūras Zuokas praregėjo

14 eurų. Tokią baudą susimokėjo Artūras Zuokas, Žirmūnuose palikęs savo automobilį ant šaligatvio daugiabučio kieme. Bet taip kukliai palengvėjusi mero piniginė į naudą gali išeiti tiek šio, tiek kitų Vilniaus rajonų gyventojams. Tik pats sumokėjęs baudą miesto vadovas atsitokėjo ir pagaliau pasiūlė, kaip spręsti perpildytų kiemų problemą.
Artūro Zuoko elektromobilis
Artūro Zuoko elektromobilis

Prabangus mero elektromobilis sekmadienį stovėjo ant šaligatvio Žirmūnų gatvės kieme. Ir tai neliko nepastebėta – 15min.lt skaitytojas nufotografavo pažeidimą ir pasiūlė A.Zuokui pasivažinėti šarvuočiu, kaip kad jis jau buvo daręs Gedimino prospekte prieš kelerius metus, rodydamas, kaip esą kovoja su kelių eismo taisyklių pažeidėjais.

Į nepatogią padėtį patekęs meras jau pirmadienį paskelbė susimokėjęs baudą – 14 eurų. O tai yra perpus mažiau, negu prieš kelias savaites skirta kitų Žirmūnų gatvės daugiabučių gyventojams, savo automobilius savaitgalį irgi pastačiusiems taip pat, kaip A.Zuokas.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius teisinasi viską padaręs pagal taisykles. Esą Administracinės teisės pažeidimų kodekso 124 (1) str. 4 d. numatyta, kad sustojimas ar stovėjimas vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ar stovėti, taip pat sustojimas ar stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų arba važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo 28 iki 86 eurų.

O kadangi sumokėjus baudą per 10 dienų ji gali būti lygi pusei nurodomos minimalios baudos, tai merui ir teko sumokėti vos 14 eurų.

„Šio straipsnio sankcija yra nuo 28 iki 86 eurų, tačiau jei asmuo sutinka su pažeidimu, jam pasiūloma sumokėti pusę minimalios baudos, kas sudaro 14 eurų. Kaip ir kiekvienam, pažeidusiam KET reikalavimus, merui buvo pasiūlytas šis administracinis nurodymas. Jeigu asmuo nesusimoka per nurodyta terminą pusės minimalios baudos, tada jau taikomas bauda sieks nuo 28 iki 86 eurų“, – sakė Marius Švaikauskas, Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas.

Šio straipsnio sankcija yra nuo 28 iki 86 eurų, tačiau jei asmuo sutinka su pažeidimu, jam pasiūloma sumokėti pusę minimalios baudos, kas sudaro 14 eurų, – sakė Marius Švaikauskas.

Kad ir nedidelė, bet iš mero kišenės sumokėta bauda, atrodo, atneš naudos visiems vilniečiams. Pagaliau supratęs, kad vietų trūkumas daugiabučių kiemuose yra išties opi problema, A.Zuokas siūlo statyti naujus kelio ženklus. 831 numeriu KET pažymėtas ženklas leistų palikti automobilius kiemuose vienu ratu ant pėsčiųjų tako.

Vis dėlto ne visame mieste tokie ženklai galės atsirasti.

„Šio ženklo visose vietose negalime įrengti, kadangi ne visur Vilniuje yra plačios pėsčiųjų zonos. Negalima pažeisti minimalių pėsčiųjų zonos reikalavimų, kurie siekia 1,5 m. Tose vietose, kur įrengus šį ženklą, išliktų pėsčiųjų zona, šį ženklą galima įrengti, jei to pageidautų gyventojai“, – aiškino Vilniaus savivaldybės Eismo valdymo poskyrio vadovas Eduardas Garbovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius