-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1973-iųjų „Ford XB Falcon GT Hardtop“ – vienas iš pikčiausių automobilių kino pramonės istorijoje

Nuo 1973-iųjų iki 1976-ųjų išskirtinai tik Australijos rinkai buvo gaminami „Ford XB Falcon“ automobiliai. Tokią mašiną, tiksliau retą jos versiją, pasirinko ir filmo „Mad Max“ („Pašėlęs Maksas“) kūrėjai, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Melas Gibsonas.
„Ford XB Falcon GT Hardtop“
„Ford XB Falcon GT Hardtop“ / Wikipedia.org nuotr.

Pašėlusio Makso kino juostoje veiksmas persikelia į postapokaliptinę Australiją. Čia uždara bendruomenė gyventojų, turinti naftos yra be perstojo puolama blogiukų gaujos, tačiau į pagalbą atskuba ir Melo Gibsono vaidinamas Pašėlusio Makso personažas. Ir, žinoma, su itin piktai atrodančiu „Ford XB Falcon“ automobiliu.

„V8 Interceptor“ pravarde pavadintas juodas automobilis su per variklio gaubtą kyšančiu mechaniniu kompresoriumi bei abiejuose šonuose išeinančiais išmetimo vamzdžiais po šio filmo dažno mašinų mėgėjo fantazijoje išliko tikrai ilgam. Tačiau aibė modifikacijų buvo tik muliažas. Kiaurai variklio dangtį išlindęs mechaninis kompresorius bei dideli papildomi du degalų bakai buvo tik imitacija, tuo tarpu visi mechaniniai automobilio mazgai buvo praktiškai standartiniai.

Įdomu tai, kad po pirmosios „Pašėlusio Makso“ dalies šia agresyvia mašina niekas nesusidomėjo, nors ir ji buvo parduodama viešai. Todėl automobilis buvo perduotas vienam žmogui iš filmo kūrybinės grupės. Tačiau filmuojant antrąją dalį tą pačią mašiną įsigijo George‘as Milleris. Po šiokių tokių modifikacijų bei tokio modelio kopijos sukūrimo abu egzemplioriai ir vėl puošė žydruosius ekranus. Filmavimo metu vienas „V8 Interceptor“ buvo visiškai sunaikintas, o kitas modelis dabar yra eksponuojamas „Cars Of The Stars“ muziejuje.

Australijoje serijiniai „Ford XB Falcon“ buvo gaminami su 4 skirtingais varikliais: du iš jų – 6 cilindrų ir du V8. Tokiais pat, kaip ir filme matytais automobiliais buvo aktyviai lenktyniaujama ir Australijos žiedinių lenktynių čempionate. 1976 bei 1977 metais „Ford XB Falcon GT Hardtop“ vairavęs Allanas Moffatas buvo nepralenkiamas ir užsitikrino čempiono titulą.

Grįžtant prie „V8 Interceptor“, reikia pripažinti, kad tai buvo vienas iš pikčiausiai atrodančių automobilių visoje kino pramonės istorijoje. Džiugu, kad pensiją jis leidžia muziejuje, o ne atvirame lauko kieme.

Siūlome pažiūrėti, kaip vienas australas atvaizdavo visą „Pašėlusio Makso“ „V8 Interceptor“ automobilio evoliuciją. Besisukantis 3D maketas puikiai parodo visus pokyčius.

VIDEO: „V8 Interceptor“ automobilio evoliucija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius