-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 tūkst. km kelionė Rusijoje: 14. Sunkvežimių čia labai daug

„Autobild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius ir TV laidos „Ne vienas kelyje“ operatorius Aidas Bubinas liepos 1-ąją pradėjo rekordinę kelionę: jie planuoja įveikti 23 tūkst. km atstumą iš Murmansko į Magadaną Rusijoje, o po to grįžti atgal į Murmanską. Jie keliauja visiškai vieni su skirtingomis transporto priemonėmis: V.Milius vairuoja „Honda CR-V“ visureigį, o A.Bubinas – „Honda Crosstourer“ motociklą.
23 tūkst. km kelionės per Rusiją akimirka
23 tūkst. km kelionės per Rusiją akimirka / Aido Bubino nuotr.

Dvi „Hondos“ sėkmingai važiuoja link Murmansko. A.Bubinui liko apie 2,5 tūkst. km – maždaug dvi dienos. V.Miliui – apie 6 tūkst. km ir, preliminariai, trys dienos keliavimo.

„Dabar laukia paprastoji nuobodybė. Rusija yra žiauriai vienoda – padarai vieną nuotrauką, po penkių valandų – dar vieną. Vėliau žiūri ir stebiesi, kodėl vienodų nuotraukų pridarei?“, – ironizavo V.Milius.

 Jis pasakojo, kad didžiausias trukdis greitesniam važiavimui – ištisinės linijos. Jų Rusijoje – labai daug ir vietos milicininkai už jų kirtimą baudžia stipriai. Nėra retas atvejis užmiestyje pamatyti keliolikos automobilių eilę, kurios priekyje – 40 km/val. važiuojantis „Kamaz“.

AIdo Bubino nuotr./Žvirblio likučiai ant motociklo
AIdo Bubino nuotr./Žvirblio likučiai ant motociklo

„Dar vakar buvo 39 laipsniai, o šiandien – plius penki ir lietus. Bet su savo motociklininko apranga jaučiuosi gana komfortiškai ir prie didelio karščio buvo blogiau nei prie vėsumos ir lietaus“, – sakė A.Bubinas.

Antradienis neapsiėjo be incidentų – „Honda Crosstourer“ motociklo gabaritų neįvertino ir į priekinį stiklą plojosi žvirblis. Žvirblio likimas neaiškus, tačiau stiklas „atlaikė“. 

Motociklininkas taip pat pasirinko kitą kelią negu kelionėje į priekį. Dabar jis nevažiuoja pagrindiniu keliu į Kazachstaną, o keliauja vadinamuoju „viršutiniu“ keliu, pro Permę ir Kirovą.

„Transporto čia gal tik 20 proc. mažiau, gal vėliau sumažės. Tačiau ir keliai bus prastesni, ypač Vologdos rajone. Apskritai čia sunku nupasakoti kelią – 200 km gali būti visai neprasto kelio ir 200 km gali būti labai blogi. Manau, eismo įvykių čia sumažėtų penktadaliu, jeigu tik būtų geras kelias - duobių čia labai daug ir žmonės dažnai sukelia avarijas vien bandydami tų duobių išvengti“, – pasakojo A.Bubinas.

Žemiau esančiame žemėlapyje galite matyti, kur yra keliautojai. Paspaudę ant mėlynos ikonos, pamatysite, ar tai motociklas, ar automobilis.

GPS stebėjimą vykdo „Altas IT“ sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius