Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 tūkst. km kelionė Rusijoje: 16. Motociklininkas Aidas Bubinas – finiše

„Autobild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius ir TV laidos „Ne vienas kelyje“ operatorius Aidas Bubinas liepos 1-ąją pradėjo rekordinę kelionę: jie planuoja įveikti 23 tūkst. km atstumą iš Murmansko į Magadaną Rusijoje, o po to grįžti atgal į Murmanską. Jie keliauja visiškai vieni su skirtingomis transporto priemonėmis: V.Milius vairuoja „Honda CR-V“ visureigį, o A.Bubinas – „Honda Crosstourer“ motociklą.
Aidas Bubinas „Honda Crosstourer“ motociklu grįžo į Murmanską
Aidas Bubinas „Honda Crosstourer“ motociklu grįžo į Murmanską / Aido Bubino nuotr.

Maršrutą viduryje kelio modifikavęs ir tarpine stotele vietoje Magadano Vladivostoką pasirinkęs A.Bubinas jau pasiekė kelionės tikslą – sugrįžo į Murmanską. 21739 km kelionėje jis užtruko 15 dienų ir 23 valandas. Kelyje Murmanskas-Vladivostokas jis užtruko 8 dienas ir 20 val., o atgal – 7 dienas ir 3 val. 

A.Bubinas pripažino, kad yra labai pavargęs ir vos finišavęs griuvo miegoti. „Per 25 valandas nuvažiavau 2300 km“, – sakė motociklininkas. Kokiais keliais buvo įveikti tie 2,3 tūkst. km – nuotraukoje žemiau.

Aido Bubino nuotr./Kelias Rusijoje
Aido Bubino nuotr./Kelias Rusijoje

V.Milius tuo tarpu nekeitė pradinio maršruto, kuris siekia beveik 24 tūkst. km (iš jų 6 tūkst. km – be asfalto), tad iki finišo jam liko dvi-trys dienos, arba apie 3,5 tūkst. km.

„Ilgam maršruto neplanuoju, tad nepasakysiu, kada turėčiau pasiekti Murmanską. Planuoju apie 500 km į priekį“, – sakė V.Milius, ketvirtadienio popietę pasiekęs Tiumenės miestą.

​Jis teigė, kad atgal keliauti yra paprasčiau dėl laiko juostų keitimo. Jeigu važiuojant į Rusijos rytinę pusę kiekvieną dieną „dingdavo“ po 1-2 valandas, tai grįžtant atgal, kiekviena diena tampa turinčia 25 ar 26 valandas.

Žemiau esančiame žemėlapyje galite matyti, kur yra keliautojai. Paspaudę ant mėlynos ikonos, pamatysite, ar tai motociklas, ar automobilis.

GPS stebėjimą vykdo „Altas IT“ sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius