Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 tūkst. km kelionė Rusijoje: 9. Ilsėtis maratone negalima

„Autobild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius ir TV laidos „Ne vienas kelyje“ operatorius Aidas Bubinas liepos 1-ąją pradėjo rekordinę kelionę: jie planuoja įveikti 23 tūkst. km atstumą iš Murmansko į Magadaną Rusijoje, o po to grįžti atgal į Murmanską. Jie keliauja visiškai vieni su skirtingomis transporto priemonėmis: V.Milius vairuoja „Honda CR-V“ visureigį, o A.Bubinas – „Honda Crosstourer“ motociklą.
Aukso kasyklų žemėlapis
Aukso kasyklų žemėlapis / Vitoldo Miliaus nuotr.

Trečiadienį iš Vladivostoko atgal į Murmanską pajudėjęs A.Bubinas keliauja pagal planą. Motociklas „Honda Crosstourer“ negenda, kelias žinomas, sveikata nesikeičia, didėja tik nuovargis, bet jis yra normalus.

„Tokiuose važiavimuose negali daryti sau nuolaidų. Jeigu tik pradėsi galvoti apie tinginiavimą ar pamiegojimą ilgiau, tai laukdamas, kol bus geras oras ir kitos tinkamos sąlygos, gali važiuoti mėnesį“, – juokavo motociklininkas.

Aido Bubino nuotr./„Honda Crosstourer“
Aido Bubino nuotr./„Honda Crosstourer“

A.Bubinas pasakojo, kad ketvirtadienį džiaugėsi savo rūbais „Revit“. Ketvirtadienį visą tūkstantį kilometrų teko važiuoti pliaupiant lietui, o trečiadienį 200 kilometrų lydėjo stipri audra su kruša bei išvartytais medžiais. Tačiau motociklininko apranga šį išbandymą atlaikė puikiai.

„Ši diena išvargino. Ji nebuvo ilga, tik 1000 kilometrų, tačiau visą laiką važiuoti lyjant nėra lengva“, – teigė A.Bubinas.

Aido Bubino nuotr./Kelias Rusijoje
Aido Bubino nuotr./Kelias Rusijoje

Visai kita istorija su keliu. Smala užtaisyti asfalto įtrūkimai tampa labai slidūs esant šlapiai kelio dangai. Važiuojant automobiliu, slidumas nėra stipriai juntamas, tačiau kiekvienas motociklininkas žino apie tokio kelio ypatybes.

„Rusijoje tokių vietų – daugybė. Nuotraukoje, sakyčiau, dar gana retas tinklas. Jis labai slidus, smaluotose vietose važiuoji kaip ant ledo. Greitis krenta iki 70 km/val. – greičiau važiuoti neįmanoma“, – teigė motociklininkas.

Vitoldo Miliaus nuotr./„Honda CR-V“ spalva priklauso nuo kelio būklės
Vitoldo Miliaus nuotr./„Honda CR-V“ spalva priklauso nuo kelio būklės

Kalbėdamas apie pavojingas vietas, iš Magadano penktadienio rytą pajudėsiantis V.Milius neslėpė turėjęs sunkumų važiuojant vadinamųjų baltųjų naktų metu. „Nors atrodo, kad tai geras dalykas, iš tikrųjų yra priešingai. Dieną kelią apšviečia saulė, o naktį – automobilio žibintai. Važiuoji tiek, kiek matai. Baltosios nakties metu kelią kažkiek apšviečia žibintai, tačiau visur – prieblanda ir orientuotis daug sunkiau“, – pasakojo „Honda CR-V“ vairuotojas.

Jis per ketvirtadienį sutvarkė didžiausią automobilį kamavusį nesklandumą – purvą. Švarus, atsinaujinęs ir apklijuotas lipnia juosta, kad akmenys nebraižytų kėbulo dalių, „Honda CR-V“ pasiruošęs įveikti dar 11,5 tūkst. link Murmansko.

Jis juokavo, kad grįždamas atgal užsuks į kurią aukso kasyklą, kurių šiame regione – daugybė.

Vitoldo Miliaus nuotr./„Honda CR-V“
Vitoldo Miliaus nuotr./„Honda CR-V“

Žemiau esančiame žemėlapyje galite matyti, kur yra keliautojai. Paspaudę ant mėlynos ikonos, pamatysite, ar tai motociklas, ar automobilis.

GPS stebėjimą vykdo „Altas IT“ sistema.

KONKURSAS

Skelbiame konkursą – atspėkite, per kiek laiko automobilis įveiks kelią Murmanskas–Magadanas-Murmanskas ir per kiek laiko motociklas nuvažiuos Murmanskas-Vladivostokas-Murmanskas. Spėjimus rašykite komentaruose, nurodydami ir savo el. paštą. Laikas – iki pirmas ekipažas, važiuodamas atgal, pasieks Irkutsko miestą prie Baikalo ežero.

Šešiems tiksliausiai spėjusiems laiką (trims geriausiai spėjusiems motociklo kelionės trukmę ir trims – automobilio) padovanosime automobilių priežiūros „Quixx“ prizų komplektą: du automobilių žibintų restauravimo rinkinius, du įbrėžimų valiklius ir universalų polirolį.

„Quixx“
„Quixx“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius