-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 000 km iš Nordkapo į Tarifą – per dvi paras

2011-ųjų 11 mėnesio 11 diena 11 val. 11 min. 11-tas magistralės Vilnius–Ukmergė kilometras. Tai ne kokia magiška, juolab atsitiktinė vienuoliktukų seka, o lietuvių, prisiekusių keliautojų automobiliais Vitoldo Miliaus, Audriaus Sutkaus ir Aido Bubino starto laikas.
Kelionės dalyviai prie „Hyundai i40“
Kelionės dalyviai prie „Hyundai i40“ / Algimanto Brazaičio nuotr.

Būtent tokiu metu Vilniuje šis trejetas penktadienį „pakėlė bures“ žygiui į Norvegijoje esantį šiauriausią Europos kontinentinį tašką Nordkapą (liet. Šiaurės kyšulį).

Žygeiviai šiauriausią Norvegijos pakrantę ketina pasiekti sekmadienį, o ten pailsėję pirmadienį, lapkričio 14 d., pradės kelionę iš šiauriausio Europos kontinentinio taško Nordkapo į Tarifą – piečiausią kontinentinės Europos tašką, esantį Ispanijoje, Andalūzijos regiono Kadiso provincijoje, kurį nuo Šiaurės Afrikos pakrantės teskiria tik 14 kilometrų.

Organizatorių nuotr./Kelionės mararutas
Organizatorių nuotr./Kelionės maršrutas

„Tai bus ne šiaip sau pasivažinėjimas žvalgantis pro automobilio langą ir gėrintis lietuvio akiai neįprasta gamta, – pasakoja Vitoldas Milius, vienas šio žygio iniciatorių ir organizatorių, pagarsėjęs savo maratoninėmis kelionėmis po buvusios Tarybų Sąjungos respublikas ir ypač iš Portugalijos į Vladivostoką, kai daugiau nei 16 tūkst. kilometrų jis vienas nuvažiavo per 11 parų. – Šią kelionę, kurios maršrutą sudaro apie 5 tūkst. kilometrų, pakaitomis vairuodami „Hyundai i40“ automobilį stengsimės įveikti kuo greičiau ir tokiu būdu sieksime patekti į Guinnesso rekordų knygą.“

Planuodami ir rengdamiesi šiai kelionei žygeiviai pervertė kalnus literatūros ir aptiko, kad šį maršrutą yra įveikusi netgi dviratininkų grupė, tačiau niekas iš automobilininkų nebandė rasti vietos Guinnesso rekordų knygoje. Prieš trejetą metų minėtą maršrutą, kurio šturmą lietuviai pradės pirmadienį, su „Lexus IS300“ automobiliu yra įveikę britai, ir tai jiems pavyko padaryti per 55 val. 40 min.

„Būtent šis laikas tampa pagrindiniu mūsų orientyru. Tikimės apie 5 000 kilometrų nuvažiuoti kiek daugiau nei per dvi paras“, – prieš išvykdami iš Vilniaus į Norvegiją kalbėjo keliautojai.

Jie sieks minėto rekordo, kurį norint užregistruoti į rekordus fiksuojančios organizacijos būstinę būtina pateikti visus degalų papildymo degalinėse čekius, filmuotą ir rašytinį kelionės dienoraščius ir dar daugiau įvairaus „popierizmo“. Tai, žinoma, užims papildomo laiko, tačiau keliautojai tikisi, kad šie reikalavimai netaps dideliu kliuviniu.

Kiek daugiau nerimo kelia kelionės pradžia ir gamtinės sąlygos Norvegijos šiaurėje, tačiau patyrę keliautojai ją pradės automobilį „apavę“ „Continental WinterContact“.

„Draugų ir bičiulių dėmesys padės mums jaustis tarsi namuose ir skatins itin racionaliai išnaudoti kiekvieną minutę siekiant užsibrėžto tikslo“, – prieš kelionę tikino vienas 4X4 judėjimo šalyje entuziastų, „Ladogos“ bekelės maratono nugalėtojas A.Sutkus.

VIDEO: cape to cape

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius