Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 faktai: kas lemia alkotesterio tikslumą ir nuo ko priklauso vairuotojo blaivumas

Alkoholio vartojimas ir vairavimas – nesuderinami dalykai. Tikrinantis blaivumą alkotesteriais, gali kilti keblumų, jei nesilaikoma taisyklių. Pateikiame keletą universalių patarimų, kuriais vadovaujantis, tikimybė patekti į nemalonias situacijas sumažėja iki minimumo, rašoma pranešime.
Policijos reidas
Policijos reidas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirma taisyklė

Asmeninis alkotesteris neturi būti naudojamas kaip priemonė, leidžianti nuspręsti, ar vairuoti automobilį išgėrus alkoholio. Tai akcentuojama visose alkotesterių instrukcijose. Apie tai primenama įsigyjant asmeninius alkotesterius.

Antra taisyklė

Jei asmeninis alkotesteris rodo daugiau nei nulį, tai reiškia, kad tikrai yra aptikta alkoholio. Gali būti taip, kad alkotesteriu besitikrinantis žmogus yra girtėjimo fazėje, o alkoholio koncentracija organizme dar didėja, todėl nereiktų spėlioti, koks rezultatas galėtų būti po kurio laiko, vienintelis teisingas sprendimas – nevairuoti.

Trečia taisyklė

Blaivumo tikrinimas asmeniniu alkotesteriu turi būti atliekamas tik praėjus 15–20 min. po alkoholio vartojimo. Kadangi niekada nesame tikri ar maisto produktų sudėtyje nėra alkoholio, blaivumą tikrinti geriau praėjus 15–20 min. po bet kokio maisto produktų ar gėrimų vartojimo. Per šį laiką neliks pašalinio alkoholio burnoje ir viršutiniuose kvėpavimo takuose.

Ketvirta taisyklė

Alkotesteriai turi būti laiku patikrinti ir, jei reikia, sukalibruoti. Nesilaikant patikrinimo terminų, didėja tikimybė, kad alkotesterio parodymai nebus tikslūs.

Penkta taisyklė

Jei ruošiatės vairuoti ir prieš tai ketinate pasitikrinti blaivumą, nepasitikėkite ne savo asmeniniu alkotesteriu. Asmeniniam naudojimui skirti alkotesteriai nustatytu laiku turi būti patikrinami ir, jei reikia, sukalibruojami. Jei asmeninis alkotesteris ne jūsų, niekada nebūsite tikri, ar prietaisas buvo patikrintas ir ar jis sukalibruotas.

Šešta taisyklė

Alkotesterio tikslumą, kaip ir kitus patikimumo ar prietaiso tarnavimo laiko rodiklius, nulemia alkotesterio jutiklio dydis. Kuo jutiklis didesnis, tuo alkotesterio techninės charakteristikos bus geresnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius