-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktuali informacija vairuotojams: prasidės vieno intensyviausių tiltų per Nerį tvarkymas ties Kaunu

Įsigaliojo sutartis dėl viduriniojo tilto per Nerį (A.Meškinio) rekonstrukcijos ties Kaunu. Tilto, taip pat viaduko per Jonavos gatvę ir tilto prieigų remontas prasidės dar šiais metais ir bus baigtas iki 2024 m. pabaigos, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).
Kelio remontas Stepono Batoro gatvėje Vilniuje
Asociatyvi nuotr. / Remontas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tilto rekonstrukcijos sutarties darbų vertė – 68,37 mln. eurų su PVM.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, tiltas bus iš esmės rekonstruotas, taip pat išplatintas, kad būtų galima atskirti tranzitinį eismą nuo vietinio ir taip užtikrinti eismo saugą. Po rekonstrukcijos vidurinis tiltas bus skirtas tik tranzitiniam eismui. Rekonstrukcijos metu eismas Klaipėdos kryptimi bus nukreiptas per naująjį (šiaurinį) tiltą.

Rekonstravus šį tiltą, ketinama rekonstruoti likusį trečią (pietinį) tiltą per Nerį. Kai bus sutvarkyti visi tris tiltai, bus galima įgyvendinti paskutinį Islandijos plento projekto etapą, t. y. sutvarkyti ruožą tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos g., rašoma LAKD pranešime.

Visas Islandijos plento projektas apimą transporto mazgo ties PC „Mega“, Sargėnų, A.Meškinio (Kleboniškio) ir naujo tilto per Nerį statybą, naujo viaduko per Jonavos g. statybą ir šalia esančio ruožo tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos g. rekonstravimą.

Įgyvendinus visą Islandijos projektą, bus atskirti skirtingi srautai, t. y. tranzitinis transportas bus atskirtas nuo vietinio transporto, padidins eismo pralaidumą ir saugumą, bet ir padės sutaupyti daugybę valandų dabar prarandamo laiko spūstyse.

Minėti tiltai ties Kaunu per Nerį, esantys magistralėje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda nuo 99,03 iki 100,47 km, yra intensyviausi Lietuvoje. Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu, į kurį patenka ir minėti tiltai, nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Baltica“ kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių.

Kelių direkcija primena, kad šį pavasarį taip pat šalia esančių dviejų senų tiltų per Nerį buvo pastatytas naujas tiltas (šiaurinis) ir viadukas per Jonavos gatvę, taip pat kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda netoliese pabaigtas ir kitas projektas – rekonstruota Giraitės sankryža. Tai yra „Via Baltica“ projekto dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius