Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie gresiančią nelaimę perspėjo prieš tris mėnesius, tačiau savivaldybė dviračių taku nepasirūpino

Smarkios liūtys praėjusią savaitę nuskandino ne tik kelis automobilius. Gausus vandens kiekis išplovė gruntą ir suformavo milžinišką įgriuvą Antakalnyje, visiškai šviežiai nutiestame dviračių take. Visą savaitgalį prie įgriuvos, aptvertos „Stop“ juosta ir eismą draudžiančiais ženklais, miestiečiai keliavo pasižiūrėti, kuo baigėsi stichijos šėlsmas. Visgi 15min skaitytojai pranešė, kad nuostoliai galėjo būti kur kas menkesni.
Lietus suardė P. Vileišio dviračių taką
Lietus suardė P. Vileišio dviračių taką / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

15min redakcijai parašęs Marius akcentavo, kad dar balandžio 19-ąją interneto svetainėje „Tvarkau Vilnių“ užregistravo problemą, susijusią su Antakalnyje atsiradusiu nauju dviračių taku.

15min skaitytojo nuotr./15min skaitytojas apie besiformuojančią įgriuvą pranešė dar balandį
15min skaitytojo nuotr./15min skaitytojas apie besiformuojančią įgriuvą pranešė dar balandį

„Formuojasi įgriuva. Su laiku išplaus dviračių taką“, – tokį trumpą komentarą prie nuotraukų pridėjo vyras.

Po kiek mažiau nei mėnesio greta jo pranešimo atsirado Vilniaus savivaldybės atsakymas: „Informuojame, kad nurodymas likviduoti besiformuojančią įgriuvą perduotas Antakalnio seniūnijos gatves prižiūrinčiai įmonei UAB „Yit Infra Lietuva“.

Ar paskirta įgriuvai likviduoti įmonė savo darbą atliko, nėra aišku, tačiau 15min skaitytojo žodžiai buvo pranašiški. Praėjusios savaitės pabaigoje Vilnių nusiaubusi stichija atvėrė kelių metrų gylio duobę, išvartė kanalizacijos šulinį, išardė ir nuplovė dviračių taką, išklotas trinkeles.

Reaguodama į 15min užklausą, Vilniaus savivaldybė atsiuntė tik itin lakonišką atsakymą, iš kurio nėra aišku, ar įgriuvos likvidacijai pasirinkta įmonė savo darbą atliko.

VIDEO: Liūtis nuplovė naująjį dviračių taką sostinės P.Vileišio gatvėje

Aleksandras Zubriakovas, Vilniaus miesto mero patarėjas viešiesiems ryšiams, cituojamas 15min atsiųstame atsakyme: „Specialistai galbūt galės vėliau detaliau pakomentuoti, o nuo savęs galėčiau pridėti, kad šįryt miesto meras pavedė Miesto ūkio departamento direktoriui išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių susiformavo įgriuva ir, jeigu apie tai buvo signalizuota anksčiau, išsiaiškinti, kodėl nebuvo tinkamai sureaguota. Taip pat miesto ūkio tarnybos įpareigotos viską sutvarkyti vietoje iki šio penktadienio, liepos 20 dienos.“

(Bus papildyta)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius