Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa parodė: važiuodami tarnybiniu automobiliu vairuotojai kelyje elgiasi atsakingiau

Ar vairuotojai linkę kelyje elgtis atidžiau, kai vairuoja ne nuosavą, o darbdavio jiems patikėtą automobilį? Atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad dažniausiai taip ir yra. Beveik trys ketvirtadaliai apklaustųjų sutiko, kad didesnę atsakomybę bent iš dalies jaučia vairuodami būtent tarnybinį transportą, rašoma pranešime.
Pokalbis telefonu vairuojant
Pokalbis telefonu vairuojant / „Scanpix“ nuotr.

„VW komercinis transportas“ atliktoje apklausoje dalyvavo 145 respondentai, iš kurių dauguma – vyrai (91,7 proc.). Daugiau kaip pusė apklaustųjų (51 proc.) teigė turintys dešimties ir daugiau metų vairavimo patirtį. Nors beveik visi apklaustieji (97,2 proc) turi ir vairuoja nuosavus automobilius, dauguma (71,7 proc.) darbo reikalais važinėja tarnybiniu transportu.

Apklausos metu paaiškėjo, kad Kelių eismo taisykles vairuotojai kiek dažniau yra linkę pažeisti vairuodami nuosavą automobilį. Penktadalis iš jų (20 proc.) pripažino tai darantys dažnai. Kaip dažniausiai įvykdomus KET pažeidimus, įvardijo greičio viršijimą, kalbėjimą telefonu, posūkių nerodymą, ištisinės juostos kirtimą bei parkavimą neleistinoje vietoje.

Tuo tarpu vairuodami tarnybinį automobilį tik 11 proc. kelių eismo pažeidimus teigė darantys dažnai, o iš KET pažeidimų paprastai įvardindavo tik greičio viršijimą ir kalbėjimą telefonu.

44,8 proc. respondentų teigė, kad vairuodami tarnybinį automobilį į avarines situacijas jie patenka retai. Vis dėlto, iš pasitaikančių jie įvardino neatsargų stabdymą, neatsargumą šalutiniame kelyje ir rikiuojantis. Tuo tarpu 20 proc. tvirtino, kad į tokias situacijas nepatenka niekada.

Beveik pusė (48,3 proc.) respondentų sutiko ir su teiginiu, kad vairuodami tarnybinį automobilį, jie jaučia didesnę atsakomybę ir prie vairo yra atidesni, nei vairuodami nuosavą. Dar 27,6 proc. su šiuo teiginiu sutiko iš dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius