Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ navigacija Australijoje veda į atvirą dykumą

Rugsėjį „Apple“ pristatė savo navigacijos programą, kuri susilaukė daugybės kandžių replikų ir kritikos. Pradedant kalnuotu Vilniaus oro uostu, baigiant ne vietoje esančiais miestais. Tačiau Australijos policija „Apple“ produkto kokybe susirūpino ne juokais.
„Apple“ žemėlapis
„Apple“ žemėlapis / „Carscoop“ montažas

Šioje šalyje kai kurios vietos „Apple“ žemėlapiuose atvaizduojamos ypač netiksliai. Pavyzdžiui, Milduros miestas pavaizduotas 70 km nuo tikrosios jo buvimo vietos. „Apple“ navigacija į šį miestą veda per Murray'aus Saulėlydžio nacionalinį parką – dykumą, kurioje nėra jokio vandens šaltinio ir temperatūra kartais siekia iki 46 laipsnių Celsijaus.

Tarsi to nebūtų gana, šioje dykumoje nėra ir telefono ryšio, tad pasikliauti galima tik GPS signalu. Jeigu žemėlapis neatitinka tikrovės, tada ir iš GPS signalo menka nauda.

Tačiau viršūnė buvo pasiekta, kai policija išgelbėjo kelis vairuotojus, patekusius į šią kelių šimtų kilometrų skersmens dykvietę ir prabuvusius ten daugiau nei parą be maisto ir vandens atsargų. Ir be telefono ryšio.

Australijos policijos atstovas spaudai teigia, kad „Apple“ kompanija buvo informuota apie jų patirtį ir tragišką šalies žemėlapių išdėstymą. Taip pat išplatintas pranešimas, kad žmonės, keliaujantys Viktorijos regionu, nepasikliautų „Apple“ navigacija ir naudotų kito tipo žemėlapius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius