Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apvalią sukaktį mininti LAS: situacijai Lietuvos keliuose gerinti būtinas jaunosios kartos švietimas

Lietuvos automobilininkų sąjunga (LAS) sostinėje paminėjo savo 45-erių veiklos metų sukaktį. Renginio metu pagerbti aktyviausi organizacijos nariai, veteranai, daugelį metų garsinantys LAS vardą šalyje ir už jos ribų.
Vakaro svečiai ir dalyviai
Vakaro svečiai ir dalyviai / Partnerio nuotr.
Temos: 1 Dviratis

Saugaus eismo idėjas populiarinti, vairavimo kultūrą kelti, avaringumą Lietuvos keliuose mažinti siekianti organizacija beveik trisdešimtmetį yra ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) narė, įsitraukia į įvairius šios organizacijos rengiamus saugaus eismo konkursus ir akcijas.

Tarp jų – Europos jaunųjų dviratininkų saugaus eismo konkursas, kuriame dalyvaujančios LAS jaunųjų dviratininkų komandos buvę ir esami vadovai, mokytojai, aktyviai puoselėjantys saugaus eismo idėjas mokyklose, taip pat buvo pagerbti šventinio minėjimo metu.

Partnerio nuotr./LAS Saugaus eismo komiteto pirmininkas G.Urbonas ir LAS jaunųjų dviratininkų komandos vyr. treneris B. Jankevičius
Partnerio nuotr./LAS Saugaus eismo komiteto pirmininkas G.Urbonas ir LAS jaunųjų dviratininkų komandos vyr. treneris B. Jankevičius

„Viliamės, kad mūsų organizacijai ir toliau pavyks telkti ne vien automobilininkus, bet ir apskritai visus eismo dalyvius. Situacija Lietuvos keliuose nėra gera, didėja avaringumas ir žuvusiųjų keliuose skaičius. Tikime, kad mūsų rengiamos saugaus eismo akcijos, įvairūs jaunųjų eismo dalyvių konkursai Lietuvoje ir užsienyje turėtų skatinti vaikus atsakingai elgtis keliuose ir gatvėse“, – pažymėjo LAS prezidentas Saulius Kundrotas.

Jo vadovaujamos visuomeninės organizacijos veiklos jubiliejaus šventės svečiai turėjo progą patys išbandyti saugaus eismo populiarinimo priemones ir besiverčiančio automobilio simuliatorių bei įsitikinti šviesą atspindinčių elementų efektyvumu.

Partnerio nuotr./LAS prezidentas S.Kundrotas su buv. LAUDA pirmininku A.Kurdzikausku
Partnerio nuotr./LAS prezidentas S.Kundrotas su buv. LAUDA pirmininku A.Kurdzikausku

Šalies eismo saugumu bei eismo dalyvių kultūra besirūpinančios LAS ištakos siekia 1974 m. Tuomet buvo įkurta Lietuvos automėgėjų draugija (LAUDA).

1989 m. draugija buvo reorganizuota į LAS, kuri 1992 m. stojo į FIA gretas ir tapo aktyvia tarptautinės automobilininkų bendruomenės nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius