Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant Kalėdų eglės įžiebimui, Kauno senamiestyje – laikini eismo ribojimai

Šeštadienio vakarą Kaunas įžiebs didžiąją artėjančių Kalėdų puošmeną. Ruošiantis tiesioginei TV transliacijai ir viso renginio metu numatyta riboti transporto ir pėsčiųjų srautus aplink Rotušės aikštę. Automobilių įvažiavimas į senamiestį bus uždarytas jau nuo 10 valandos. Kauniečiai kviečiami stebėti šventinį koncertą tik televizorių ekranuose ir pagrindiniuose Kauno naujienų portaluose.
Kaune puošiama Kalėdų eglė
Kaune puošiama Kalėdų eglė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiltos Kalėdos ateina į Kauną. Šiemet pagrindinės Kalėdų eglės įžiebimo renginys bus nufilmuotas dviejose skirtingose erdvėse, – pranešama Kauno miesto savivaldybės pranešimu spaudai.

Viena jų – tradiciškai – Rotušės aikštė. Kūrybiškai perteiktus „teletiltus“ žiūrovai galės išvysti lapkričio 27-osios vakarą nuo 17.30 valandos TV3 televizijos eteryje.

Specialias transliacijas taip rengs naujienų portalai „Kauno diena“ ir „Kas vyksta Kaune“.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Eismo ribojimai Kauno Kalėdų eglės įžiebimo dieną
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Eismo ribojimai Kauno Kalėdų eglės įžiebimo dieną

Tuo metu automobilių pravažiavimus aplink Senamiestį šeštadienį numatyta riboti nuo 10 iki 22 valandos.

Eismas bus uždarytas ties A.Jakšto, M.Valančiaus, M.Daukšos bei Muitinės, Aleksoto ir Raguvos gatvėmis, taip pat nuo sankirtos su Kumelių ir V.Sladkevičiaus gatvėmis.

Pėsčiųjų eismas Rotušės aikštėje ir jos prieigose lapkričio 27 dieną bus ribojamas nuo 15 iki 19 valandos. Aikštės perimetras bus apjuostas atitvarais, o patekimą iš aplinkinių gatvelių kontroliuos apsaugos darbuotojai bei policijos pareigūnai.

„Ypatingą dėmesį atkreipti turėtų tie, kurie įprastai savo transporto priemones palieka Rotušės aikštėje – tądien čia to padaryti nepavyks nuo 10 iki 22 valandos.

Jau penktadienio vakarą ant aikštėje stovinčių automobilių stiklų bus paliktos skrajutės su prašymu patraukti transporto priemones“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Privažiuoti prie savo namų galės tik Senamiesčio gyventojai, tačiau parkavimas Rotušės aikštėje bus ribojamas ir jiems. Aikštės prieigose parkuoti automobilius galės tik specialius leidimus turintys žmonės: žurnalistai su akreditacijomis ir į šį transliacijos filmavimą pakviesti judėjimo negalios paliesti vaikai bei juos lydintys asmenys.

Jau penktadienio vakarą nuo 18 valandos bus uždaryta ir automobilių stovėjimo aikštelė greta Kauno pilies. Ši erdvė paliekama aptarnaujančiam renginio techninio personalo transportui bei keliems šimtams į koncertą atvyksiančių vaikų su specialiais kvietimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius