Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australas pasiekė naują greičio rekordą plaukdamas burlaiviu – 121 km/h

Australijos buriuotojas Paulas Larsenas lapkričio 24 dieną pasiekė burlaivių pasaulio greičio rekordą. Dabar D.Britanijoje gyvenantis ekstremalas su savo iš anglies pluošto „Vestas Sailrocker 2“ įgyvendino savo dešimtmečio ambicijas ir svajonę – pasiekė burinių laivų greičio rekordą.
„Vestas Sailrocker 2“ burlaivis
„Vestas Sailrocker 2“ burlaivis / Sailrocket.com nuotr.
Temos: 1 Rekordas

Lapkričio 24 dieną P.Laursenas su savuoju „Vestas Sailrocker 2“ išvystė 65,45 mazgų greitį, o tai – 121,21 km/val.

500 metrų sprinto vietai, kur buvo tikimąsi pasiekti rekordą Paul pasirinko Namibiją – garsųjį Griaučių krantą. Tai – Namibijos pakrantės dalis nuo Kunenės upės žiočių Angoloje iki Svakopmundo, pietinėje Namibo dykumos dalyje.

Per 8 dienas P.Laurenas pasiekė net tris rekordus. Lapkričio 16 dieną „Vestas Sailrocker“ išvystė vidutinį 59,23 jūros mazgų greitį 500 metrų ilgio ruože.

Vėliau P.Larsenas padidino vidutinį greitį iki 59,65 jūros mazgų per valandą. O lapkričio 24 dieną Griaučių krante Paulas pasiekė rekordinį rezultatą – 65,45 jūros mazgo (121,21 km/val.)

Senovėje portugalų jūreiviai šį Namibijos pajūrio ruožą vadino Pragaro krantu. Dabar jis vadinamas Griaučių krantu. Tai 500 km ilgio krantas – negailestingas, bet ir savotiškai gražus.

1943 m. buvo rasta dvylika begalvių skeletų, drauge gulinčių paplūdimyje, o netoliese esančioje apleistoje trobelėje – vaiko griaučiai. Ant suskilusios lentelės buvo parašyta: „Aš keliauju link upės, esančios 60 mylių į šiaurę; jei kas nors ras šią žinią ir seks mane, tepadeda jam Dievas.“ Šis pranešimas parašytas 1860 m. Iki šiol neišaiškinta, kas buvo tos tragiškos aukos, kaip jie pateko į šį krantą ir kodėl rasti be galvų.

Griaučių krantas šį vardą gavo, kai šveicarų lakūnas Carlas Naueris 1933 m. netoli to kranto patyrė avariją skrisdamas iš Keiptauno į Londoną. Vienas žurnalistas pasakė, kad galbūt vieną dieną jo kaulai bus rasti ant Griaučių kranto. Nauerio palaikai nebuvo rasti, tačiau toks pakrantės vardas prigijo.

VIDEO: Blown Away. VESTAS Sailrocket 2 truly smashes the Outright world speed sailing record*

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius