Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilio ruošimo vasarai ypatumai: tik pakeisti padangas – negana

Prieš kiekvieną šaltąjį sezoną dažnas vairuotojas susirūpina, ar jo automobilis atlaikys žiemos šalčius. Tikrinimas akumuliatorius, pakaitinimo žvakės, montuojamos žieminės padangos, keičiamas langų skystis. Nors ruošiant automobilį vasarai darbų sąrašas kiek kuklesnis, tačiau numoti ranka į tai negalima.
Autoservisas
Autoservisas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Autoserviso „Autodraivas“ specialistai tikina, kad kai kurie vairuotojai į automobilio paruošimą vasaros sezonui žiūri kiek aplaidžiai. Specialisto teigimu, nepakanka tik automobilį nuplauti ir pakeisti padangas – verta dėmesį atkreipti į važiuoklę, kuri žiemą vargsta kur kas smarkiau nei vasarą.

Žinoma, atidus vairuotojas stengiasi į duobę nepataikyti, tačiau išvengti visų duobių, kuomet kai kurios gatvės yra tarsi mėnulio paviršius, neįmanoma.

„Žiema keliuose barstoma druska nėra jau toks nekaltas reikalas. Ji turi poveikį guminėms dalims, todėl dažnai per žiemą jos „pavargsta“, prasideda girgždėjimas, klibėjimas.

Kitas niuansas – besibaigiant žiemai atsiveriančios duobės. Žinoma, atidus vairuotojas stengiasi į duobę nepataikyti, tačiau išvengti visų duobių, kuomet kai kurios gatvės yra tarsi mėnulio paviršius, neįmanoma.

Net jei ir negirdite jokių pašalinių garsų važiuoklėje, nuvykite į servisą bent jau elementariai apžiūrai. Prisiminkite, kad vasarą pradėsite važinėti didesniu greičiu, todėl važiuoklė turi būti patikima. Juk išsinėrus kokiam nors šarnyrui galite turėti ir didesnių nuostolių nei būtų kainavusi važiuoklės patikra ar remontas. Galų gale, nemalonu važiuoti, kai girdisi įvairiausi bildesiai“, – rekomenduoja autoserviso „Autodraivas“ meistrai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Autoservisas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Autoservisas

Dedant vasarines padangas reikėtų atkreipti dėmesį į stabdžių trinkelių būklę, o jei automobilis pakeltas ant keltuvo – ir į stabdžių vamzdelius.

Perkaitinto variklio remontas gali kainuoti labai brangiai, todėl čia ne ta vieta, kur reikėtų taupyti

Tą daryti būtina, nes veikiausiai būtų nejauku paspaudus stabdžio pedalą prie sankryžos nesulaukti norimo efekto. Vamzdeliai nėra amžini, o per nesandarią vietą stabdžių skystis labai greit išpučiamas lauk.

Taip pat rekomenduojama įvertinti ir kitus automobilio skysčius.

„Langų skystis pakeičiamas elementariai – tiesiog sunaudojus senąjį žieminį ir įpylus vasarinį. Taip pat reikia patikrinti ir aušinimo skysčio lygį, kadangi per vasaros karščius jo trūkumas greit virs kaistančio variklio problemomis. Perkaitinto variklio remontas gali kainuoti labai brangiai, todėl čia ne ta vieta, kur reikėtų taupyti“, – teigiama pranešime.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Autoservisas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Autoservisas

Dar viena automobilio sudedamoji dalis, kurią dažnai pamiršta vairuotojai – valytuvai.

Reikėtų įvertinti jų būklę, o esant reikalui pasikeisti.

Valytuvų gumos kainuoja nedaug, tačiau nieko nėra blogiau už prastą matomumą važiuojant naktį per lietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius