Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 03

Automobilis gurmanams: kodėl „Renault Sport Spider“ priekinį stiklą pakeitė oru

„Renault Sport“ yra mylima „Renault“ kompanijos dalis, labiausiai garsėjanti savo karštaisiais hečbekais. Pats pirmasis „Renault Sport“ modelis buvo labai lengvas ir labai smagus lenktyninių trasų mėgėjas su valstybiniais numeriais – „Renault Sport Spider“ buvo sukurtas vairavimo entuziastams.
Renault Sport Spider, gamintas 1996-1999 metais. (Alexander Migl, Wikimedia (CC BY-SA 4.0)
Renault Sport Spider, gamintas 1996-1999 metais. (Alexander Migl, Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

„Renault“ yra vienas iš didžiausių automobilių gamintojų pasaulyje. Kompaniją 1899 metais įkūrė broliai Louisas, Mercelis ir Fernandas Renault. Per šią ilgą istoriją „Renault“ sukūrė daug įvairių mašinų – nuo pirmojo modernaus tanko „Renault FT“ iki inovatyvaus vienatūrio „Renault Espace“ (kuris, beje, galėjo būti „Peugeot“). Tačiau progresas ne visada buvo lengvas.

Finansine prasme, antroji devintojo dešimtmečio pusė „Renault“ buvo sunki. Europoje stiprėjo konkurencija, kai kurie nauji modeliai pardavimais neprilygo seniesiems, o ateitis atrodė neaiški. „Renault“ vadovai, regis, patys negalėjo suprasti, kokia turi būti „Renault“.

Kompanija nutraukė stilingo ir pakankamai jauno kupė „Fuego“ gamybą ir, regis, „Renault“ gamoje nebeliko nieko išsiskiriančio iš minios. Tačiau pirmos kartos „Espace“ pardavimais pranoko lūkesčius, o ir „Renault 21“ sekėsi neblogai, todėl paskutinį amžiaus dešimtmetį „Renault“ pasitiko jau optimistiškesnės nuotaikos.

Projektas W94

Dešimtojo dešimtmečio pradžioje „Renault“ nusprendė, kad nori tapti žinoma sportinių automobilių gamintoja. Ir ne pirmą kartą – kompanijos vadovai ilgesingai žiūrėjo į pašėlusį „Renault 5 Turbo“, gamintą 1980-1986 metais ir neturėjusį geros pamainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius