Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobiliu nevažiavo, o „trikojis“ užfiksavo 50 km/val. viršytą greitį: „Būčiau tiesiog sumokėjusi baudą“

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytoja, kuri tikina, kad nors automobiliu niekur ir nevažiavo, tačiau gavo baudą už viršytą greitį. Ją, neva, Kauno rajone užfiksavo „trikojis“. Lietuvos kelių policijos tarnyba paaiškino, kodėl įsivėlė tokia klaida.
Greičio matavimo prietaisų pristatymas
Greičio matavimo prietaisų pristatymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Kai gavome pranešimą, jau buvo įvestas karantinas ir žinau tiksliai, kad nevažiavau niekur. Tad nejaugi dabar kiekvieną kartą reikia atsiminti, kur aš buvau, kur aš važiavau, kad tiksliai žinočiau, kad tikrai ten nebuvau ir neviršijau greičio“, – pasipiktinimo neslėpė moteris.

Nurodyta, kad greitis buvo viršytas beveik 50 km/val.

Ji teigia, kad atsiųstoje informacijoje nurodoma, jog greitis buvo viršytas beveik 50 km/val. Pažeidimas užfiksuotas Kaune, automagistralėje, prie pėsčiųjų tilto balandžio 7 d. O pranešimas apie gautą baudą pas „pažeidėją“ atkeliavo balandžio 9 d.

Policija nuobaudą panaikino, bet antspaudo neuždėjo

Moteris kreipėsi į policiją su pretenzija. Tuomet pavyko išsiaiškinti, kad bauda buvo tikrai skirta ne skaitytojos automobiliui.

„Buvo išsiaiškinta, kad užfiksuoti ne tokie automobilio numeriai, net ne toks automobilis. O jei aš būčiau niekur nesikreipusi, būčiau tiesiog susimokėjusi tą baudą?“, – klausė moteris.

Ją papiktino ir tai, kad teko rašyti nemažai laiškų, jog pavyktų išsiaiškinti situaciją. Tiesa, pradžiugino tai, kad bauda buvo panaikinta labai greitai.

Tuo istorija nepasibaigė. Moteris teigia, kad atsispausdino elektroniniu paštu atsiųstą atsakymą, patvirtinantį apie baudos panaikinimą, ir su juo nuvyko į policijos skyrių Kaune – norėjo gauti oficialų antspaudą ir būti rami, kad bauda tikrai panaikinta ir ateityje nekils jokių problemų.

„Kadangi aš nesu automobilio savininkė, jis priklauso mano vyrui, nors juo važinėju aš, su manimi niekas nekalbėjo, viską aiškinosi vyras. Paskui atsispausdinau viską: ir nuobaudą, ir atsiųstą laišką, kad buvo panaikinta bauda. Nuvažiavome į policiją, kad uždėtų rezoliuciją, jog būtume tikri, kad bauda buvo panaikinta, tačiau niekas to nesutiko padaryti“, – pasakojo moteris.

Policija: klaidų pasitaiko

Lietuvos kelių policijos tarnyba teigia, kad, deja, bet tokių klaidų pasitaiko, kai administracinio nusižengimo protokolas surašomas ne asmens, įtariamo ar įvykdžiusio nusižengimą, akivaizdoje.

„Tokie atvejai kartais įvyksta, kai administracinio nusižengimo protokolas surašomas vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodekso 611 straipsniu. T.y. automatinė valstybinių numerių atpažinimo sistema ANPR (angl. Automatic Number Plates Recognition) neteisingai atpažįsta valstybinio numerio ženklus. Jūsų minimu atveju administracinio nusižengimo protokolas buvo surašytas transporto priemonės savininkui“, – atsakyme 15min teigia LKPT.

Antspaudas nėra būtinas

Pasak LKPT, antspaudas ant dokumentų, įrodančių, kad bauda panaikinta, nėra būtinas.

„Asmeniui primygtinai reikalaujant, pareigūnas galėjo panaudoti savo spaudą (su policijos įstaigos pavadinimu, savo pareigomis, vardu ir pavarde) ir pasirašyti, nurodydamas datą“, – informuoja LKPT.

Taigi panašu, kad šiuo atveju situaciją pavyko išsiaiškinti lengvai, kadangi tikrai buvo žinoma, kad automobilis nebuvo naudojamas, tačiau kas būtų, jeigu bauda būtų atsiųsta kitam žmogui, kuris dažnai naudojasi automobiliu ir tikrai negalėtų atsekti, ar galėjo būti užfiksuotas, ar ne?

LKPT teigia, kad visada pats asmuo, gavęs baudą, turi atidžiai išsinagrinėti gautą informaciją.

„Pastebėjus, kad administracinio nusižengimo protokolas neteisingai surašytas (pvz., užfiksuota ne ta transporto priemonė, ne toks valstybinio numerio ženklas), reikia nedelsiant kreiptis į policijos įstaigą protokole nurodytais kontaktais (el. paštu, telefonu) ir pateikti informaciją. Policijos pareigūnai, gavę informaciją apie klaidingai surašytą administracinio nusižengimo protokolą, jį anuliuoja, pataiso nurodytas (nustatytas) klaidas“, – teigiama LKPT komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius