Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių revoliucija Olandijoje: bus atsisakyta benzininių ir dyzelinių automobilių?

Olandijos, garsėjančios vėjo jėgainėmis ir ekologinėmis iniciatyvomis, stabdančiomis klimato atšilimą žiniasklaida praneša, kad nuo 2025 metų į Olandijoje nebebus prekiaujama dyzelinu ir benzinu varomais automobiliais. Naujų automobilių rinkoje bus galima įsigyti tik teršalų neišmetančius automobilius.
„Nissan“ taksi elektromobilis
„Nissan“ taksi elektromobilis / „Nissan“ nuotr.

Šią iniciatyvą siūlo Žemesnieji parlamento rūmai. Jei už projektą balsuos ir Aukštesnieji rūmai, nuo 2025 m. Nyderlandų nepasieks nė vienas naujas dyzelinis ar benzininis automobilis.

Kaip rašo kanadiečių „The Globe and Mail“, Olandijos rinka, lyginant su kitų šalių, yra gerokai draugiškesnė elektromobiliams. Jei Kanadoje jie sudaro 0,5 proc. visų transporto priemonių (nors valstybė dengia iki 14 tūkst. dolerių kainos dalį), tai Olandijos rinkoje neteršiantys aplinkos automobiliai 2013 m. sudarė 1,5 proc. ir nuolat augo. Todėl po Norvegijos Olandija yra antrasis elektromobilių rojus.

Politikų diskusijos dėl elektromobilių

Kaip rašo portalas „Olandijos lietuviai“, koalicijos partnerė VVD mano, kad toks pasiūlymas pernelyg ambicingas ir nerealistiškas. VVD partijai priklausantis finansų ministras Henkas Kampas mano, kad iki 2025 metų visiškai elektra varomi automobiliai gali sudaryti daugiausia 15 procentų nuo visų naujų automobilių. Partijos lyderis Halbe Zijlstra mano, kad toks planas prieštarautų susitarimui dėl energijos: „Įgyvendinti tokį planą atrodo beprotiška. Tektų atsisakyti susitarimo dėl energijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius