Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių statymo nesusipratimai

Stovėjimo vietą mėginantys surasti vairuotojai sukelia 5–10 proc. transporto grūsčių. Nustatyta, kad Prancūzijoje vairuotojai kiekvienais metais iš viso praleidžia 70 mln. valandų ieškodami stovėjimo vietos savo automobiliui, o tai sudaro maždaug 600 mln. eurų nuostolių.
Automobilių aikštelė pilnut pilnutėlė.
Automobilių aikštelė pilnut pilnutėlė. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Vairuotojai, norintys pasistatyti automobilį arčiau parduotuvės įėjimo ir todėl važinėjantys pirmyn ir atgal jos ieškodami, iš tiesų praleidžia daugiau laiko bandydami patekti į parduotuvę nei tie, kurie tiesiog palieka automobilį atsitiktinai pastebėtoje stovėjimo vietoje.

„Renault“ vairavimo mokyklos direktorius teigia: „Automobilio statymas ne tik užima daug laiko, tačiau taip pat gali baigtis susidūrimu.“ Automobilių stovėjimo aikštelės nėra erdvios, daug automobilių vienu metu čia atlieka sudėtingus manevrus – išvažiuoja iš stovėjimo vietos, ieško neužimto ploto – būtent todėl čia itin dažnai įvyksta susidūrimų.

Jei nesate tikri, kad jūsų automobilis tilps į pastebėtą stovėjimo vietą, geriau to nebandykite ir tiesiog paieškokite kitos laisvos vietos. Visuomet stenkitės automobilį pastatyti centre tarp dviejų ištisinių linijų, kad palengvintumėte automobilio statymą kitiems vairuotojams. Taip pat visada įsitikinkite, ar Jūsų automobilis yra vienoje linijoje su kitomis transporto priemonėmis, kad neribotumėte matomumo lauko. Įvažiuodami į stovėjimo aikštelę atkreipkite dėmesį į kelio ženklus. „Renault“ vairavimo mokyklos instruktoriai perspėja: „Automobilių stovėjimo aikštelėse įvykstantys susidūrimai labai dažnai nutinka tada, kai vairuotojas yra įsitikinęs turintis pirmenybę važiuodamas keliu, į kurį įsijungia mažesni keliai su šonuose esančiomis papildomomis stovėjimo vietomis.“

Automobilio statymas gali sukelti stresą, kurį kartais lydi agresyvus elgesys. Siekiant to išvengti, visuomet laikykitės šių taisyklių: užimkite tik vieną stovėjimo vietą, automobilį palikite tarp dviejų statymo linijų, atkreipkite dėmesį į šalia esančius pėsčiųjų takus, visada signalizuokite apie būsimus manevrus posūkių žibintais ir atsargiai atidarinėkite dureles, kad neapgadintumėte greta stovinčio automobilio. Jei matote, jog kitas vairuotojas laukia, norėdamas pastatyti savo automobilį, nebandykite užlįsti į jo pastebėtą vietą ir galiausiai nestatykite automobilio neįgaliesiems skirtose vietose, jei neturite tam teisės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius