Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių veiksmo filmai su tikru autosportu paprastai neturi nieko bendro

Tokius filmus, kaip „Greiti ir įsiutę“ ar „Ištroškę greičio“ paprasti žiūrovai žiūri vienaip, o automobilių sporto specialistai visiškai kitaip. Žurnalistas, N40 vyrų autoklubo narys Renaldas Gabartas papasakojo, ką mato specialistas pažiūrėjęs automobilių veiksmo filmą, pavyzdžiui, „Ištroškę greičio“.
Need for speed
Need for speed

„Šis filmas priklauso žanro klasikai, tačiau tai neturi nieko bendro su automobilių sportu. Realybėje lenktynininkai niekada neišvažiuoja į trasą neprisisegę diržų, neužsidėję šalmų ir t.t.“, – sako R. Gabartas. Jis priduria, kad Lietuvoje nelegalių lenktynių beveik nebuvo. Nebent atskiri automobilių klubų žmonės susiorganizuodavo traukos lenktynes, tačiau tai netapo galvos skausmu.

„Kiek esu matęs tokio žanro filmų, vienas keisčiausių dalykų, kai vyksta persekiojimo scena, vairuotojas perjungia pavarų dėžės svirtį į vieną pusę kokius 50 kartų ir daro visiškus vėjus. Šiame filme nėra tokios nesąmonės. Bet turbūt tik todėl, kad ten rodomi automobiliai priklauso tai kartai, kur yra automatinės transmisijos ir vairuotojui nėra ką veikti“, – sako juokdamasis R. Gabartas.

Filmas „Ištroškę greičio“, sukurtas pagal visame pasaulyje populiarų kompiuterinį žaidimą „Need for speed“, pasakoja apie išėjusį iš kalėjimo gatvių lenktynininką. Į kalėjimą jis apteko neteisingai apkaltintas ir dabar trokšta keršto ir leidžiasi į lenktynes dėl savo gyvybės.  Pagrindinį herojų vaidina „Bręstančio blogio“ žvaigždė Aaronas Paulas. 

VIDEO: Renaldas Gabartas apie automobilinius veiksmo filmus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius