Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisiausias visų laikų rodsteris, sukurtas chirurgo – „Youabian Puma“

Kelių monstrą primenantis „Youabian Puma“ pirmą kartą pademonstruotas Los Andželo automobilių parodoje 2013 m. Nors automobilis buvo rodomas ne pagrindiniame paviljone, žurnalistų ir praeivių dėmesio tikrai nepritrūko. Automobilio kūrėjas ne juokais išsišoko. Pasaulyje iki šiol parduoti vos keli tokie automobiliai.
Baisiausias visų laikų rodsteris – „Youabian Puma“
Baisiausias visų laikų rodsteris – „Youabian Puma“ / Gamintojų nuotr.

Tokį neįprastą kelių monstrą sukūrė verslininko Kambizo Youabiano kompanija, kurios pagrindinė veikla – medicinos įrangos tiekimas. Pats įkūrėjas yra mokslų daktaras, plastikos chirurgas.

Kaip ne kartą yra sakęs pats K.Youabianas, jis nuo seno svajojo sukurti automobilį. Iš pradžių galvojo apie sportinę mašiną ir netgi buvo pasitvirtinęs dizaino projektą. Bet vėliau lenktynių dvasia alsuojantis greituolis buvo perdarytas į bekelės rodsterį. Tikslas – išsiskirti iš konkurentų.

Po parodos daugelis JAV automobilinių leidinių „Pumą“ pavadino netikusiu sprendimu, jai taikyti „baisuoklės“ ir „juokdarės“ epitetai.

Verslininkas išsiuntinėjo žiniasklaidai laiškus su griežtais reikalavimais atsiimti tokius žodžius. Tačiau niekas tokių grasinimų neišsigando. Vis dėlto kilęs triukšmas padėjo rasti pirmuosius klientus: suploję po 1,1 mln. JAV dolerių, „Pumą“ įsigijo Japonijos, Kinijos ir dar vienos neįvardytos Artimųjų rytų šalies pilietis.

„Volvo“ ir „Chevrolet“ lydinys

Suploję po 1,1 mln. JAV dolerių, „Pumą“ įsigijo Japonijos, Kinijos ir dar vienos neįvardytos Artimųjų rytų šalies pilietis.

Šio automobilio pagrindas – kabrioleto „Volvo C70“ važiuoklė, dengta stiklo plastiko variklio dangčiu ir didžiuliais sparnais. Interjeras taip pat pasiskolintas iš Švedijos gamintojo, ik su minimaliis pakeitimais.

Taip gimė dviduris keturvietis rodsteris – 6,2 m ilgio, 2,4 m. pločio, sveriantis daugiau nei 3 tonas. Šį „kalną“ veža benzininis LS7 V8, 7 l darbinio tūrio 500 AG variklis, pasiskolintas iš „Chevrolet Corvette“. Varantieji ratai – galiniai, bet galima ir AWD modifikacija.

Iki 100 km/val monstras įsibėgėja per 6 sekundes. Maksimalus greitis – 260–270 km/val. Tačiau dėl naudojamų bekelės padangų teko apriboti greitį iki 150 km/val.

Kiekvienas automobilis surenkamas rankomis gamykloje Los Andžele, todėl ir kainuoja daugiau nei 1 mln. JAV dolerių.

Kam toks brangus monstras gali būti įdomus? Pats К.Youabianas mano, kad jo baisuokliai tiktų turtuoliams, turintiems tradicinius superautomobilius, bet ieškantiems egzotikos.

VIDEO: Youabian Puma - $1.1m Car at Supercar Sunday

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius