Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 19 /17:48

Bandoma spėti laiku: Vilniaus gatvę remontuojančią įmonę gelbėja „Grinda“

Sostinės Vilniaus gatvę jau remontuoja ne tik privati, konkursą laimėjusi, bendrovė „Hidrostatyba“, bet ir Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“. Susidaro įspūdis, kad bandoma žūtbūt darbus pabaigti iki numatyto termino – liepos mėnesio.
„Grindos“ darbininkai Vilniaus gatvėje
„Grindos“ darbininkai Vilniaus gatvėje / Miroslavo Monkevičiaus nuotr.

„Grinda“ kaip subrangovas

Penktadienį vilniečiai atkreipė dėmesį, kad Vilniaus gatvę sostinės centre remontuoja ir savivaldybei priklausančios bendrovės „Grinda“ darbininkai. Ne vienam tai sukėlė nuostabą, o socialiniuose tinkluose pasipylė komentarai, kad bent taip mėginama darbus pabaigti numatytu laiku – iki liepos.

Tačiau savivaldybė tvirtina, kad ji čia niekuo dėta, esą „Grindą“ pasisamdė pati konkursą laimėjusi „Hidrostatyba“.

„UAB „Hidrostatyba“ darbams Vilniaus gatvėje užbaigti (plytelių klojimui, kt. smulkiems darbams, nes pagrindiniai darbai jau padaryti) pasirinko subrangovą UAB „Grinda“. Tai – įmonės sprendimas. UAB „Hidrostatyba“ darbus atlieka su savivaldybe pasirašytos sutarties rėmuose, šie darbai papildomai nekainuos, „Hidrostatyba“ juos vykdo iš savo biudžeto“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

Rekomendavo savivaldybė?

„Hidrostatybos“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius BNS nedetalizavo, kaip pasirinkta „Grinda“, tačiau pripažino, kad ją rekomendavo savivaldybės vadovai.

„Sakyčiau, rekomendavo. Rekomendacija buvo tokia. Neturiu paskutinės informacijos, kalbėjausi su direktoriumi, bet kiek žinau, ten nelabai jiems sekasi“, – BNS sakė J.Dumašius.

J.Dumašius taip pat sakė kol kas negalintis atskleisti, kokie yra bendrovės įkainiai ir ar jie atitinka rinkos kainą.

Anot jo, „miesto vyriausiojo architekto sugalvotas būdas kloti bazaltą yra sudėtingas“, o kvalifikuotų specialistų, kurie gali atlikti šį darbą, nėra daug. Jis sako buvęs informuotas „Hidrostatybos“ direktoriaus, kad „Grindos“ specialistai šiam darbui netinka – kitą savaitę bazalto trinkelių klojimą turėtų perimti viena latvių bendrovė ir darbai, jo manymu, gerokai pagreitės.

Sauliaus Žiūros nuotr./Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje jau klojama trinkelių danga
Sauliaus Žiūros nuotr./Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje jau klojama trinkelių danga

„Nenoriu aštrinti situacijos, ji ir taip aštroka. Bet mes kovo mėnesį beveik nieko nedirbome, aiškinomės situaciją, mes stovėjome praktiškai, nors kovo mėnesį galėjome dirbti. Tas atsilikimas kovo mėnesio mus veja į tokią įtampą. Mes iš tikrųjų norime padaryti laiku“, – tikino J.Dumašius.

Darbai buvo įstrigę

Vilniaus gatvės remontas prasidėjo pernai spalį, tačiau atšalus orams ilgam sustojo. Darbininkai negrįžo ir anksti pavasarį, kai atrodė, kad dirbti jau galėtų. Aiškinta, kad pradėjus kasimo darbus teko perdarinėti projektus, nes rasta daug niekur nepažymėtų komunikacijų tinklų.

Sparčiai darbai pajudėjo tik prieš kelias savaites, jau klojamos gatvės trinkelės.

Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius yra pripažinęs, kad „Hidrostatyba“ turi problemų su darbuotojais, tačiau jau pasamdė naujų, todėl darbai nesustos. Ši bendrovė, pasitelkusi subrangovus, už 1,150 mln. eurų atlieka Vilniaus gatvės rekonstrukciją.

Meras Remigijus Šimašius 15min studijoje sakė, kad norėtų šią įmonę įtraukti į juoduosius sąrašus, jog ji daugiau nelaimėtų nė vieno konkurso sostinėje.

BNS žiniomis, bendrovė „Hidrostatyba“ figūruoja Lietuvos ir Latvijos pareigūnų atliekamame ikiteisminiame tyrime tyrime dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo, Specialiųjų tyrimų tarnyba gegužės pradžioje bendrovėje atliko kratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius