Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bekelės monstrai – neregėti rusiški visureigiai ZIL

Sovietiniais metais I.Lichačiovo vardo gamykloje (ZIL) buvo sukurta nemažai įdomių eksperimentinių modelių. Visureigiai buvo kuriami turint vienintelį tikslą – pasiekti tas vietas, kurių negalima pasiekti kitas antžeminis transportas. Deja, dažniausiai tai buvo vienetiniai modeliai, nesulaukę mūsų dienų.
ZIL 5901 PGT-2
ZIL 5901 PGT-2

1958 m. ZIL 135

Automobilis gavo visiškai naują tiems laikams sistemą – jį varė du varikliai, kiekvieno kurių gali tekdavo tik vienos pusės ratams. Variklių galia siekė po 120 AG. Transporto priemonė galėjo judėti ne tik žeme, bet ir plaukti, rašo trucker.lt.

1960 m. ZIL 132

Triašis padidinto pravažumo modelis turėjo 7,0 l 180 AG variklį. Maksimalus greitis siekė 67 km/val. Deja, dėl to, kad ratai buvo tvirtinami tiesiai prie rėmo, automobilį buvo ne tik sunku valdyti, bet ir kelionės juo nebuvo malonios.

1962 m. ZIL E 167

Kuriant super visureigį buvo panaudota ZIL 135L bazė. Projekto tikslas buvo sukurti ypatingu pravažumu išsiskiriantį automobilį, kuris galėtų pasiekti net atokiausius Sibiro kampelius. Automobilis pravažumu pralenkė vikšrinius vilkikus, puikiai pasirodė ir bendro naudojimo keliuose, judėdamas maždaug 50 km/val. greičiu. Transporto priemonė turėjo du 180 AG variklius.

1965 m. ZIL 135P „Delfinas“

Amfibijos kūrimui buvo panaudota karinio sunkvežimio ZIL 135K bazė. Iš pradžių visureigis buvo kuriamas perkėlų per upes formavimui, tačiau pagaminus tapo aišku, kad amfibiją galima panaudoti gerokai plačiau. Įdomu tai, kad „Delfino“ korpusas buvo pagamintas iš stiklo audinio pluošto ir galėjo atlaikyti iki 5 balų stiprumo štormą.

1970 m. ZIL 5901 PGT-2

Paieškų gelbėjimo transportas – tokį pavadinimą gavo šis visureigis – amfibija, sukurtas kosmonautų paieškai ir gelbėjimui. Nors modelis gerokai lenkė pirmąją versiją, jo taip ir nepradėjo naudoti. Priežastis banali – nebuvo lėktuvų, galinčių į paieškų regioną permesti 17 tonų sveriantį „automobilį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius