Besitęsiantis potvynis pridarė žalos keliui Šilutė-Rusnė

Šilutės rajone ilgai besitęsiančiam šių metų potvyniui padarius žalos keliui Šilutė-Rusnė, pažeistus elementus ketinama atstatyti nuslūgus vandeniui.
Pamario vandenys bando vaduotis iš ledo
Potvynis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dėl šalia kelio Šilutė–Rusnė besitęsiančio potvynio vienoje kelio pusėje yra sugadinti kelio šlaitai, kelkraščiai, dvi nuovažos ir autobusų stotelės perono danga. Šios pažaidos yra kitoje kelio vietoje, negu įrengta estakada. Šiuo metu yra vertinami atsiradę minėti pažeidimai atsižvelgiant parengtą projektą ir pagal jį atliktus rangos darbus“, – BNS pirmadienį informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Pilnai išanalizavus situaciją, bus priimti sprendimai dėl potvynio pažeistų kelio elementų atstatymo darbų. Minėti darbai galės būti atliekami tik atslūgus potvyniui“, – teigia įstaiga.

Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio teigimu, ties Žalgirių stotele pasvirusios plokštės eismui netrukdo ir bus sutvarkytos, kai bus sausiau.

Šių metų potvynis, anot mero, buvo išskirtinis vandens gausa.

„Kiekis vandens buvo išskirtinis. Neatsimename, gal prieš 15-20 metų taip buvo. Labai daug sniego, įšalas, neįsigėrė vanduo, tada lietus, vėl įšalas, permainingi orai. Kai stovi ilgai vanduo, permerkia visą gruntą, greičiau išplauna. Vandens lygis ir dabar nenukritęs, pilnas gruntas prisisunkęs, eina į upelius, upes. Žmonėms viskas gerai, bet potvynis nėra pasibaigęs“, – BNS teigė V.Laurinaitis.

„Nieko tokio baisaus nepadarė. Nueis vanduo ir atstatys. Koks potvynis, tokie ir bus padariniai. Kažko baisaus nieko nepadaryta – kelio šonas pasiplovė, dvi plokštės prie autobusų stotelės pasijudino, pavirto“, – BNS sakė Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

„Pernai potvynis buvo vos kelių dienų, o šiemet potvynis prasidėjo gruodžio 16 dieną, Įsivaizduokite, tiek laiko pakrantę, kelio šoną, bortą teliuškuoja vanduo. Vakarų vėjai daužėsi mėnesį, pusantro. Turėjom vėjų 30-34 m/s, bet ką gali išplaut ir nuplaut“, – teigė seniūnė.

Ji tvirtino, jog dėl Rusnės estakados ir kelio būklės nerimauti neverta – jis tarnauja ir tarnaus dar ilgai, o paplovimai yra įprasta gyvenimo dalis pamaryje.

„Jeigu ne kelias ir ne estakada, nuo gruodžio 16 būtume niurkęsi su tralais ir mažiausiai iki vasario galo. Kurie nuogąstauja, kad netinkamai pastatyta, tegul kreipiasi į mane. Turiu 1500 nuotraukų, kaip vyko statybos, ko buvo sunaudota ir kiek, nuo betono, metalo ir asfalto ir visa kita“, – teigė seniūnė.

„Kažkas pamatė briauną nuplautą – svieto pabaiga, tuoj prasideda – pinigus išnešiojo“, – sakė D.Drobnienė.

Jos teigimu, potvyniai kasmet skirtingi, tad ir pasekmės pavasariop matyti skirtingos. Visgi, anot seniūnės, žinant pamario specifiką, verta būtų palei kelio bortą papilti akmenų, kad sulaikytų gruntą.

Kelio Šilutė-Rusnė kelio sankasos stiprinimo darbus atliko bendrovė „Tilsta“. Išasfaltuotas 3,4 km kelio ruožas. Sutarties vertė siekė beveik 6,3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius