-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželį sostinėje – ne vienas filmavimas: bus ribojamas eismas

Vilniuje baiginėjantis didiesiems pavasarį vykusiems užsienio projektams ir toliau itin aktyviai filmuojami lietuvių filmai bei serialai, rašoma pranešime spaudai.
Filmas
Filmas / Ievos Jūraitės nuotr.
Temos: 3 Kinas Gatvė Eismas

Vieni didžiausių filmavimų šiuo metu – gamybos įmonės „Dansu” prodiusuojamo serialo „Trolių ferma” darbai. Serialą režisuoja Ernestas Jankauskas. „Trolių ferma” tema itin aktuali – siužetas sukasi aplink pasaulį ir Lietuvą apėmusią globalią melagingų naujienų epidemiją. Kūrėjai nori įsigilinti į melagingų naujienų fenomeną ir jo pasekmes visuomenei bei individui.

Serialu jie skatins žiūrovą ieškoti atsakymų į du esminius klausimus: Ar melo naudojimas vardan tiesos paverčia žmogų herojumi ar nusikaltėliu? Ar galime pasitikėti personažu, kuris aklas savo sprendimų pasekmėms? Žiūrovų serialo premjera laukia jau 2023-aisiais.

Vilniuje paskutines dienas taip pat filmuojamas režisierės Marijos Kavtaradzės antrasis ilgo metro filmas apie nuolatines artumo paieškas – „Slow”. Jo dėmesio centre – gestų kalbos vertėjo Dovydo ir šiuolaikinio šokio šokėjos Elenos pažintis bei jų neįprasta artumo paieškos istorija.

Mieste taip pat vyksta lietuviško filmo „Vyrų svajonės” gamybos darbai. Filmo gamintojas – VšĮ „Dublis LT“. Filme nedrąsus ir santūrus Andrius gyvena monotoniškoje santuokoje su žmona Sandra. Laimingai su žmona Marta gyvenantis Andriaus uošvis Vytautas įsitikinęs, kad „smulkios“ nuodėmės ir nuklydimai yra tvirtos santuokos pagrindas. Uošvis nori padėti savo žentui išsaugoti santuoką ir pataria atsipalaiduoti bei labiau apsižvalgyti aplinkui.

Vilniaus kino biuras informuoja apie filmavimo darbus bei laikinus eismo ribojimus mieste:

  • birželio 17 d. 12.30–14 val. filmavimo metu trumpam (iki 3 min.) bus ribojamas pėsčiųjų eismas Kernavės gatvėje;
  • birželio 17 d. 6–14 val. rezervuojamos 30 automobilių stovėjimo vietų šalia žemės sklypų Kernavės g. 82 ir Širvintų g. 82;
  • nuo birželio 19 d. 16 val. iki birželio 20 d. 12 val. bus rezervuojamos 20 automobilių stovėjimo vietų šalia žemės sklypo Krėvos g. 1;
  • nuo birželio 19 d. 18 val. iki birželio 20 d. 19 val. rezervuojamos 13 automobilių stovėjimo vietų šalia žemės sklypo J.Lelevelio g. 1 ir 13 automobilių stovėjimo vietų šalia žemės sklypo A.Vienuolio g. 1;
  • birželio 20 d. 8–11 val. filmuojama bus Rasų kapinėse;
  • birželio 23 d. 15–21 val., taip pat nuo liepos 1 d. 15 val. iki liepos 2 d. 4.30 val. ir liepos 4 d. 17–21 val. filmavimai vyks M.K.Oginskio g. 7, filmavimo metu minėtoje gatvėje bus parkuojamas filmavimo techninis transportas.
  • liepos 4 d. 7–12 val. filmavimo metu trumpam (iki 5 min.) bus ribojamas pėsčiųjų eismas Literatų gatvėje;
  • nuo liepos 3 d. 15 val. iki liepos 4 d. 12 val. bus rezervuojamos 15 automobilių stovėjimo vietų Šv. Jono gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius