Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kam skirtas pareigūnų sustabdytas BMW su policijos „uniforma“ ir kalėdinės eglutės funkcija?

Tai tas pats BMW, kurį visai neseniai išgarsino Šiaulių policija, išplatindama vaizdo įrašą, kuomet automobilis buvo sustabdytas už nelegalių šviesų naudojimą. Visai neseniai tas pats automobilis Kaune dalyvavo naktinėje parodoje „Central City Lights: Wangan Friday“. Pagrindinis dalyvių tikslas – kuo daugiau ir įdomiau apšviestas automobilis.
BMW virtęs policijos automobiliu
BMW virtęs policijos automobiliu / Asmeninio archyvo nuotr.

Šis BMW priklauso šiauliečiui Tautvydui Samuiliui. Kaip teigia savininkas, anksčiau tai buvo paprasčiausias BMW, niekuo neišsiskiriantis iš minios kitų.

Dar patikslino, kad įvykis su policija nutiko prieš gerą mėnesį. Policija tik dabar savo filmuota medžiaga iliustravo straipsnį apie įvairių papildomų šviesų naudojimą.

„Nepasakyčiau, kad buvo labai supratingas pareigūnas, sulaukiau labai daug priekaištų ir grasinimų. Su juo susitinkame jau ne kartą. Manau, kad jis ras už ką dar sykį nubausti“, – teigė šiaulietis.

Vyras kelis kartus pakartojo, kad šio automobilio šviesos ir kitos gėrybės yra išskirtinai naudojamos tik automobilių tiuningo parodoms. Kai kurios parodos būna konkrečiai skirtos šviesoms.

Plačiau apie automobilį? „Jį turiu apie dvejus metus. Galima sakyti, kad buvo pačios skurdžiausios komplektacijos. Saloną pakeičiau į juodą „Recaro Alcantara“. Visas salonas pakeistas į juodą.

Dauguma salono detalių modifikuotos namų sąlygomis. Variklis standartinis – 2.5 litro. Pakeisti reguliuojamo aukščio amortizatoriai. Sudėtas naujesnio modelio priekis ir galas. Visus pakeitimus sunku prisiminti.“

Apie tokį BMW Tautvydas svarstė jau senokai. Ne kartą matė kažką panašaus įvairiuose renginiuose ir parodose: „Pabandžiau sujungti policijos ir „raco look“ stilius į vieną iš išgauti kažką kitokio. Viduržiemy „Tomas Valančius Photography“ sumaketavo eskizą kaip viskas turėtų atrodyti, o pavasarį pradėjom gaminti lipdukus.“

BMW entuziastas tvirtina, kad jo automobilis naudojamas kasdien kaip paprasčiausia susisiekimo priemonė ir jokiose traukos ar greičio varžybose nedalyvauja. Dažniausiai susitinka su bendraminčiais įvairiose tiuningo parodose, renginiuose.

Tautvydas teigia, kad kažkokio policijos automobiliams skirto klubo nėra. Su keliais draugais Šiauliuose patys sugalvojo susiburti į vieną draugų ratą pavadinimu „Goodfellas“.

Asmeninio archyvo nuotr./BMW virtęs policijos automobiliu
Asmeninio archyvo nuotr./BMW virtęs policijos automobiliu

Šis klubas sėkmingai gyvuoja jau ketverius metus. Būtent klubo pavadinimą reiškia ant automobilio matomos raidės GDFL. Vizualiai jos panašios į JAV naudojamą policijos automobilių žymėjimą. Pavyzdžiui, Niujorko policijos departamentas žymimas NYPD raidėmis.

Kai žmonės atkreipia dėmesį – visas vargas atsiperka.

Šis išgarsėjęs BMW negali pasigirti konkursų prizais, tačiau dėmesio visada sulaukia – ir varžybose, ir tiesiog gatvėse.

„Pats jau nepastebiu žmonių reakcijų, bet keleiviai visada klausia, kodėl visi taip žiūri? Kituose miestuose ir policijos dėmesys malonesnis. Kartais iš pareigūno sulauki ir pakelto nykščio“, – pasakoja šiaulietis.

Dar kartą pabrėžė, jog papildomų šviesų gatvėje nenaudoja. Tikslas – nustebinti specialių parodų ir renginių lankytojus: „Šitaip modifikuoti automobilius yra brangu, bet kai žmonės atkreipia dėmesį – visas vargas atsiperka.“

VIDEO: îaulių policija išgarsino neįprastai šviečiantį BMW

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius