Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bridgestone“ sukūrė unikalias padangas naujam elektromobiliui BMW i3

Didžiausia pasaulyje padangų gamybos kompanija „Bridgestone“ ypatingai didžiuojasi, kad BMW grupė pasirinko būtent ją kurti padangas revoliucingam i3 elektromobiliui.
BMW i3
BMW i3 / „BMW” nuotr.

Unikalios padangos – unikaliam automobiliui

BMW i3 elektromobilis žymi unikalaus etapo pradžią. Pripažįstant išskirtinį ekonomiškumo ir eksploatacinių savybių lygį, šiam automobiliui buvo būtina sukurti šį tą daugiau negu naujas padangas – jam reikėjo išskirtinių koncepcinių padangų.

„Bridgestone“ atsakas į šį poreikį buvo „0-logic“ technologija, kurios esmė – didelio skersmens ir siauro protektoriaus padangos konstrukcija. Tokios technologijos rezultatas – padangos, kurios gali pasigirti žymiai geresnėmis aerodinaminėmis savybėmis, itin mažu pasipriešinimu riedėjimui bei ypač geru sukibimu važiuojant šlapia kelio danga.

Saugumas nenukentės

Nors protektorius ant mažesnio skersmens padangų paprastai reiškia polinkį į pernelyg didelę padangos deformaciją, tačiau ant didesnio skersmens labiau įtemptas padangos karkasas atvirkščiai, gerokai sumažina šį reiškinį bei sumažina dėl vidinės trinties patiriamus energijos nuostolius, o tai leidžia gerokai sumažinti pasipriešinimą riedėjimui. Reiškia, tokios padangos gerokai ekonomiškesnės ir padeda taupyti degalus.

Dėl tos pačios priežasties siauras protektorius pagerina aerodinamines savybes. Vis dėlto įspūdingiausias pasiekimas yra tas, kad dėl šių patobulinimų visiškai nenukenčia saugumas. Ilgas padangos kontaktinis paviršius (lyginant su siauru pločiu), revoliucingas protektoriaus dizainas ir jo sudėtis užtikrina puikų sukibimą tiek važiuojant sausa, tiek šlapia kelio danga.

„Bridgestone” nuotr./Bridgestone EP500
„Bridgestone” nuotr./Bridgestone EP500

Tikslas – mažinti išmetamų teršalų kiekį

Sprendimą bendradarbiauti kuriant šį modernų projektą lėmė bendras įsipareigojimas didžiausią dėmesį skirti energijos efektyvumui ir saugumui. Be to, „0-logic“ technologija turėtų padėti įgyvendinti vieną iš „Bridgestone“ ilgalaikių tikslų – prisidėti prie globalaus siekio iki 2050 m. CO2 emisijų lygį sumažinti 50 proc.

Kaip ir BMW, „Bridgestone“ kompanija yra įsipareigojusi ne tik kurti produktus, kurie mažina degalų sąnaudas ir anglies dvideginio emisijas, bet ir sumažinti bendrą gamybos žalą aplinkai.

„BMW i3 yra daug žadantis ateities automobilis. Kurti unikalias padangas šiai unikaliai transporto priemonei buvo išties sunku, tačiau leido praturtinti savo patirtį. Energijos efektyvumas yra svarbus kriterijus kuriant visas „Bridgestone“ padangas. Vis dėlto, kuriant padangas elektromobiliui pasiekti šį tikslą yra žymiai sunkiau“, – sakė „Bridgestone Europe“ generalinis direktorius ir prezidentas Franco Annunziato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius